Loes Platen

Loes pakt aan!

Wordt Loes van Drenthe College Landelijk Ambassadeur mbo 2023? Volg de razend spannende competitie via youtube.com/ditismbo.

Support mij

Loes Platen

Deel mijn verhaalLoes Platen

Print mijn poster

Download poster
Interview met Loes

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Horeca / Zelfstandig werkend Gastvrouw

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

Omdat ik er heel veel uitdaging in vindt in de contacten met gasten; ik vind het leuk om het mensen naar het zin te maken door gezelligheid, een hapje, een drankje en - soms - een luisterend oor te zijn. Je hebt binnen de opleiding veel vrijheid. Heb je het gevoel dat je "meer" kunt, dan is er ruimte om aanvullende dingen te doen. Niet allen theoretisch maar vooral ook praktisch; daar leer je toch het meest van.

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

Ik werk nu als BBL-student bij hotel Ten Cate. Daarvoor heb ik al 2 jaar ervaring opgedaan bij Hotel Boschhuis in Ter Apel. En ook nog een jaar stage gedaan bij Fletcher Hotel Emmen. Ik heb daar vooral de basis van het vak geleerd en daar kreeg ik bevestigd dat mijn keuze voor het horeca-vak een prima keuze is.

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

Ik wil me sowieso verder specialiseren in het vak; wijn bijvoorbeeld vind ik heel erg leuk. Daar zou ik veel meer over willen weten. Veel bijleren om bij te blijven. Trends zien en daarop inspelen. Maar wat ik ook ga doen: ik wil absoluut in contact blijven met 'mijn' gasten. Alles wat ik wil gaan bijleren moet er uiteindelijk toe bijdragen dat ik in dat contact met de gasten precies kan aansluiten bij hun wensen.

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

Ik probeer in alles wat ik doe, vooral oog te hebben voor mijn eigen leerproces; ik denk dat ik een goed beeld heb van wat mijn sterke en zwakke kanten zijn. Ik vind nieuwe uitdagingen spannend maar durft ze wel aan te gaan met de verwachting er sterker door te worden. Ik denk dat daarbij op zal vallen dat ik daarbij vooral vanuit zelfstandigheid wil werken.

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

Omdat ik een doorzetter ben; ik ben ooit gestart in het praktijkonderwijs, via Entree ben ik via niveau 2 doorgestroomd naar niveau 3. Als je echt iets wilt, dan kun je dat ook bereiken. Kijken naar wat mogelijk is en van daaruit werken aan je eigen ontwikkeling.
Docenten vinden mij excellent gemotiveerd om te willen groeien in haar vak en als persoonlijkheid en vinden mij een studente die bij alle mogelijke uitdagingen zich vrijwillig aanmeldt. Ik ben nieuwsgierig naar mijn leeropbrengst en ben bewust bezig met school, ik heb mijn huiswerk altijd af en "afwezigheid" staat niet in mijn woordenboek. Op de werkvloer ben ik leergierig, actief, ondernemend en vooral gastvrij. Mijn stagebegeleider vindt mij een Gastvrouw die werkt met en vanuit haar hart!

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

Ik ben behoorlijk eigenwijs en heel nieuwsgierig.

School: Drenthe College
Adres:
Postbus 173
7800 AD Emmen
Telefoon:
088 1884444Leerbedrijf: Hotel Ten Cate
Loes Platen
Loes Platen

Loes is in 2022 de Drentse Kei geworden; de beste student van Drenthe CollegeBekijk alle ambassadeurs 2023