Lava Haji

Lava pakt aan!

Wordt Lava van Noorderpoort Landelijk Ambassadeur mbo 2023? Volg de razend spannende competitie via youtube.com/ditismbo.

Support mij

Lava Haji

Deel mijn verhaalLava Haji

Print mijn poster

Download poster
Interview met Lava

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Vestigingsmanager Groothandel (Bedrijfsmanagement)

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

De opleiding die Lava volgt is een hele brede opleiding, waarin je alles leert over wat het bedrijfsleven inhoudt. Dus bijvoorbeeld over personeel, financiën, communicatie, logistiek en de juridische aspecten van het bedrijf. Dit alles wil ze graag leren, omdat ze in de toekomst een eigen onderneming wil hebben.

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

Zowel haar eerste als haar afstudeerstage heeft Lava gelopen bij Astrasat Discount bedrijf. Na haar eerste stage is ze blijven werken bij de elektronica groothandel. Ze houdt zich bezig met verschillende werkzaamheden die ook terugkomen in de opleiding en haar toekomstige beroep. Bijvoorbeeld het opstellen van productbeschrijvingen, het updaten van producten op de eigen website en salesplatformen, het beheren van social media kanalen en verbetervoorstellen voor verkoop en klanttevredenheid.

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

‘Mezelf blijven ontwikkelen, zowel op mijn vakgebied als persoonlijk. Mijn kennis en ervaring in het bedrijfsleven vergroten en een eigen bedrijf opstarten in de elektronicasector. Daar wil ik graag producten verkopen onder mijn eigen merknaam.’

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

Lava is leergierig, een doorzetter en heel ambitieus. Ze vindt het belangrijk om zichzelf te blijven ontwikkelen en wil dan ook graag andere studenten inspireren en motiveren om bewust op zoek te gaan naar hun talenten en passies.

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

‘Als mbo’ers onderscheiden wij ons van anderen met onze vakinhoudelijke en praktische kennis. Een mbo-student brengt andere kwaliteiten met zich mee en daar ligt onze kracht. Ik wil iedereen laten horen dat wij als mbo’ers onmisbaar zijn voor de maatschappij. Daarnaast wil ik dat er meer aandacht komt over het belangrijk van de persoonlijke ontwikkeling.’

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

Dat Lava in haar vrije tijd graag bezig is met koken. Nieuwe smaken ontdekken door een gerecht en telkens een nieuw ingrediënt toe te voegen. Ze kookt Koerdische, Turkse, Arabische en Nederlandse gerechten.

School: Noorderpoort
Adres:
Postbus 530
9700 AM GroningenLeerbedrijf: Astrasat Discount B.V
Adres:
Kopenhagenstraat 2
9723 BB Groningen