Evander Hartog

Evander pakt aan!

Wordt Evander van Da Vinci College Landelijk Ambassadeur mbo 2023? Volg de razend spannende competitie via youtube.com/ditismbo.

Support mij

Evander Hartog

Deel mijn verhaalEvander Hartog

Print mijn poster

Download poster
Interview met Evander

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Evander volgt de opleiding Mediaredactie medewerker op het Da Vinci College.

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

“Ik heb altijd al interesse gehad in maatschappelijke onderwerpen. Het bespreekbaar maken van die onderwerpen via de radio of tv heeft mij gemotiveerd om voor de opleiding te kiezen”. Evander zet zich naast zijn opleiding ook in voor zijn medestudenten als lid van de studentenraad.

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

Evander produceerde en presenteerde - samen met een aantal andere studenten - twee televisie uitzendingen voor school. “Ik heb geleerd dat je niet zenuwachtig hoeft te zijn voor een uitzending of als je praat voor een groep. Dit komt ook van pas als ik later les ga geven – een andere ambitie van mij.”

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

“Na het afronden van mijn huidige opleiding wil ik naar het hbo om maatschappijleer te studeren. Daarna ga ik het liefst meteen terug naar het mbo, maar dan om les te geven.”

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

“Aan mijn gele jas, haha. Ik ben zelf vrij rustig, ik luister altijd goed en denk oplossingsgericht. En ik werk bovendien graag samen met anderen!”

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

Evander wil de kloof tussen mbo’ers en hbo’ers graag verkleinen. “Mbo’ers zijn super belangrijk in de samenleving. Wij zijn timmermannen, loodgieters, verpleegkundigen en kappers. Een jurist kan geen gootsteen vervangen, daar heb je mbo-ers voor nodig. Ik droom van een gezamenlijke actie met alle mbo-studenten in Nederland om de waardering voor mbo’ers te vergroten!”

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

Evander organiseerde vroeger huttenbouw- en playbackwedstrijden bij de buurtvereniging. Tevens verkocht hij daar tijdens evenementen - heel belangrijk - snoepjes. 


School: Da Vinci College
Adres:
Postbus 1184
3300 BD Dordrecht
Website:Leerbedrijf: ROC Da Vinci College
Adres:
leerparkpromonade 100
3312 KW Dordrecht