Esmée Stroosma

Esmée pakt aan!

Wordt Esmée van Deltion College Landelijk Ambassadeur mbo 2023? Volg de razend spannende competitie via youtube.com/ditismbo.

Support mij

Esmée Stroosma

Deel mijn verhaalEsmée Stroosma

Print mijn poster

Download poster
Interview met Esmee

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Luchtvaartdienstverlening niveau 4.

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

Esmée heeft haar vmbo-tl examen met ruime voldoendes afgerond, zij kon hiermee naar de havo maar zij heeft bewust gekozen voor het MBO omdat zij zich graag wilde ontwikkelen in het bedrijfsleven. Esmée wist nog niet heel goed welke richting zij op wilde na haar middelbare school. Esmée wilde graag een brede opleiding met stages die haar aanspreken. Door haar bijbaantje bij het Kruidvat wist zij dat ze het leuk vond om zichzelf gastvrij en dienstverlenend op testellen. Al snel keek zij naar opleidingen binnen de toeristische branche en vond uiteindelijk de match met luchtvaartdienstverlening. Esmée wil heel graag doorstuderen en haar motivatie is om een leerzame tijd te hebben op het mbo, zich te ontwikkelen in het bedrijfsleven en hiermee een mooie start te hebben om een vervolgstudie te volgen.

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

In Esmée haar eerste leerjaar heeft zij 14 dagen stagegelopen in de lounge op Schiphol. Dit is een plek waar passagiers de gelegenheid hebben om voor hun vlucht nog even tot rust te komen, zich kunnen opfrissen of nog een hapje kunnen eten. Esmée heeft hier elke werkzaamheden gedaan en heeft hiermee kennis gemaakt met passagiers en natuurlijk met Schiphol. Daarnaast heeft Esmée in haar tweede schooljaar fulltime een halfjaar stagegelopen in het Westcord WTC hotel in Leeuwarden als front officemedewerker. Tijdens deze stage heeft Esmée zich kunnen ontwikkelen, zij heeft kunnen bloeien als een bloem en haar talenten zijn hier naar voren gekomen. Haar communicatieve vaardigheden haar leiderschap, haar creativiteit, haar samenwerk skills en haar gastvrijheid. Door Esmée haar goeie inzet tijdens haar stage, heeft Esmée een parttimebaan aangeboden gekregen bij het Westcord WTC hotel in Leeuwarden. In Esmée haar derde leerjaar is haar plan om stage te lopen bij KLM als cabin crew.

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

Op het MBO kom je erachter wie je echt bent. Esmée is zich nog vol aan het ontwikkelen en aan het uitzoeken wat haar passie is. Daarom is Esmée haar grootste plan voor de toekomst, om erachter te komen wie zij echt is, waar haar passie ligt en waar zij gelukkig van wordt. Dankzij haar studie Luchtvaartdienstverlening is Esmée erachter gekomen dat ze graag de wereld wil ontdekken en staat het daarom echt op haar bucket list om een jaar lang in haar eentje de wereld rond te reizen. Daarnaast vindt ze creatief bezig zijn erg leuk en is haar droom dan ook om haar eigen sieraden bedrijf te laten groeien. Een droom die Esmée altijd heeft gehad en nog steeds heeft, is een eigen reclame op televisie van haar eigen bedrijf.

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

We herkennen Esmée aan haar brede glimlach en open houding. Ze is enthousiast, gedreven en als Esmée een doel heeft, zet zij zichzelf hier de volle 100 procent voor in. Esmée heeft lef en durft het voortouw te nemen. Zoals Esmée het zelf zegt ‘ze wil en durft haar stem te laten horen’. Esmée is niet bang om op de voorgrond te staan maar zij kan ook op de juiste momenten naar de achtergrond treden.

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

Zoals Esmée haar praktijkbegeleider van het Westcord WTC hotel in Leeuwarden haar vertelde tijdens haar stage gesprek: ‘je hebt sterren binnen een bedrijf en jij bent hier 1 van, jij hebt talent’. Esmée is communicatief vaardig en weet op de juiste momenten de juiste dingen te zeggen. Esmée heeft bepaalde doelen en zoals bij het antwoord op de vorige vraag gaat zij hier de volle 100 procent voor. Esmée is trots op het mbo en wil hier ook voor staan. Esmée haar doel is dat Mbo’ers niet meer worden onderschat, in vergelijking met het HBO of universiteit studenten. Sinds het schooljaar van 2020-2021 zijn Mbo’ers volgens de wet officieel student, maar zo worden zij niet gezien en/of behandeld. Esmée wil hier verandering in brengen en heeft hier ook plannen voor.

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

Esmée heeft op haar zestiende jarige leeftijd haar eigen bedrijf opgericht, La.Essie, een online sieraden webshop waarop zij sieraden verkoopt. Wat veel mensen niet weten is dat Esmée alles zelf heeft gedaan, van het ontwerpen en maken van de website tot de inschrijving bij de KVK. Een bedrijf wordt vaak aangesproken in de wij-vorm maar bij La.Essie doet Esmée op de dag van vandaag - naast haar stage, werk, bijbaan en sociale leven - nog steeds echt alles helemaal zelf.


School: Deltion College
Adres:
Postbus 565
8000 AN Zwolle
Telefoon:
038-8503000
E-mail:
Website:Leerbedrijf: Westcord WTC hotel Leeuwarden
Adres:
Heliconweg 52
8914 AT Leeuwarden
Telefoon:
058-2334900
Esmée Stroosma
Esmée Stroosma
Esmée Stroosma
Esmée Stroosma