Esmée Bruurmijn

Esmée pakt aan!

Wordt Esmée van ROC van Flevoland Landelijk Ambassadeur mbo 2023? Volg de razend spannende competitie via youtube.com/ditismbo.

Support mij

Esmée Bruurmijn

Deel mijn verhaalEsmée Bruurmijn

Print mijn poster

Download poster
Interview met Esmee

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Esmée zit op dit moment in haar 2de jaar van de opleiding Verpleegkundige op niveau 4, ze volgt deze opleiding op MBO College Almere, onderdeel van het ROC van Flevoland.

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

Esmée wil later graag mensen de goede zorg geven en zorgen dat de mensen de zorg en liefde krijgen die ze op dat moment verdienen. Vanaf kleins af aan heeft ze altijd al grote bewondering gehad naar de mensen die in de zorg werken.

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

Esmée heeft een paar operaties ondergaan waardoor ze van dichtbij heeft gezien en ervaren wat de zorg precies inhoud. In de zomer van 2022 heeft ze een vakantiebaantje gehad in een verzorgingsthuis. En op dit moment loopt ze stage in een verzorgingstehuis.

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

Op dit moment wil Esmée eerst haar opleiding afmaken. Ze twijfelt nog of ze na de opleiding naar het hbo wilt om daar te studeren of dat ze in het ziekenhuis intern wil doorstuderen. Haar uiteindelijke droom is om op de spoedeisende hulp te werken.

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

Esmée is erg sociaal, eerlijk en enthousiast. Ze probeert graag het beste te doen voor iedereen, zodat iedereen tevreden is.

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

Esmée zou graag willen dat het mbo een veilige plek is waar iedereen zich goed en fijn voelt, ongeacht huidskleur, afkomst of niveau. Esmée vindt het belangrijk dat het mbo een plek is waar je wordt voorbereid op het werkende leven en een plek waar je kan leren om uit je comfort zone te kunnen stappen.

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

Esmée geeft regelmatig samen met humanitas gastlessen op scholen over scheidingen en verlies. Ook zit ze in een jongerengroep om te zorgen dat jongeren geen angst hebben om hulp te vragen als het nodig is.

School: ROC van Flevoland
Adres:
Straat van Florida 1
1334 PA Almere Buiten
Telefoon:
+31612995898
E-mail: