Ebrahim Ghuzlan

Ebrahim pakt aan!

Wordt Ebrahim van ROC Ter AA Landelijk Ambassadeur mbo 2023? Volg de razend spannende competitie via youtube.com/ditismbo.

Support mij

Ebrahim Ghuzlan

Deel mijn verhaalEbrahim Ghuzlan

Print mijn poster

Download poster
Interview met Ebrahim

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

Zeven jaar geleden is Ebrahim gevlucht uit Syrië en is hij als jongeman alleen naar Nederland gekomen. Tijdens de oorlog is hij zijn vader verloren doordat er geen toegang was tot de medische zorg die hij eigenlijk nodig had. Ebrahim wil deze negatieve ervaringen graag positief gebruiken door een voorbeeldfunctie te zijn voor andere jongeren. Deze voorbeeldfunctie draagt hij 24 uur per dag uit. Dit is wie Ebrahim is.

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

Op zijn stageplaats is Ebrahim een voorbeeld functie, hij staat dicht bij leerlingen en maakt makkelijk contact. Hij helpt en begeleid bij de Eerste Opvang van Anderstalige jongeren. Daarnaast sluit Ebrahim aan bij de intervisie bijeenkomsten voor docenten, ook hier heeft Ebrahim een positieve inbreng.

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

Wij zien Ebrahim zeker doorgroeien tot een Persoonlijk Begeleider. Hij wil na zijn opleiding graag met vluchtelingen gaan werken of met mensen met gedragsproblemen.

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

Ebrahim valt op door zijn gedrevenheid, en de wil om mensen te helpen en om een rolmodel te zijn voor anderen om wat van het leven te maken. De jury complimenteerde hem met z’n doorzettingsvermogen: “je hebt drive, passie, vuur. En toch kom je ook over als een rustige man, dat alleen al is ontzettend mooi.”

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

Toen Ebrahim in Nederland kwam is hij begonnen bij Entree, vervolgens heeft hij niveau 2 opleiding gedaan en nu in het tweede jaar van Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen op niveau 4. Hij heeft dus veel ervaring met het mbo en voelt zich ook ontzettend gesteund door docenten en medestudenten, hierdoor kan hij een voorbeeldfunctie nemen én zijn.

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

Hij heeft de Nederlandse uitdrukkingen 'wie goed doet goed ontmoet' en 'onbekend maakt onbemind' als lijfspreuken. En ook 'Als je je doel niet haalt, verander dan niet je doel maar verander het plan om bij dat doel te komen'.

School: ROC Ter AA
Adres:
Postbus 490
5700 AL Helmond
Telefoon:
0492-507909
Website:Leerbedrijf: Jan van Brabant College
Adres:
Gasthuisstraat 79
5708 HJ Helmond