Thobeka van der Velde

Thobeka pakt aan!

Wordt Thobeka van Deltion College Landelijk Ambassadeur mbo 2022? Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Thobeka van der Velde

Deel mijn verhaalThobeka van der Velde

Print mijn poster

Download poster
Interview met Thobeka

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Thobeka volgt de opleiding Hotelmanagement.

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

Mijn motivatie voor het kiezen voor deze opleiding was de diversiteit die mijn opleiding te bieden heeft. Na het behalen van mijn diploma kan ik nog steeds echt alle kanten op. Ook spreekt de horecabranche me heel erg aan. Andere mensen ontmoeten en blij maken is altijd al mijn ding geweest!

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

Ik heb als allereerste bijbaantje bij de McDonald's mogen werken. Vervolgens heb ik ruim een jaar in een Indiaas restaurant gewerkt. En afgelopen jaar heb ik een mooie stage mogen doen bij hotel Mooirivier in de F&B (Food & Beverage). Aansluitend heb ik daarna nog twee maanden lang daar gewerkt.
Ook heb ik afgelopen zomer mogen werken op camping La Bonne Source in Zuid-Frankrijk. Ik stond daar iedere dag in de Bergerie de gasten te bedienen. En werkte twee weken lang in een super leuk en gezellig team.

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

Voor de toekomst heb ik zeker al plannen. Ik wil blijven groeien in mijn vak in de horecabranche. Maar mijn grootste droom is om later een eigen zaak te mogen openen. Het liefst een restaurant of anders een combinatie hotel/restaurant. Het belangrijkste vind ik dat ik blijf doen wat me gelukkig maakt, en wat natuurlijk ook andere mensen blij maakt.

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

Waar je mij aan kan herkennen is niet heel moeilijk. Ik ben een enthousiaste en vrolijke dame! Ik loop bijna altijd met een glimlach op mijn gezicht en bekijk de meeste dingen van de positieve kant. Daarnaast ben ik fanatiek ingesteld, en hou ik van werken in teamverband.

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

Ik denk dat ik een goede landelijke ambassadeur kan zijn omdat ik volgens mij een typische mbo’er ben. Ik leer gemakkelijker door iets na te doen dan dat je me een dik theorieboek geeft.
Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat er geïnvesteerd blijft worden in alle mbo-scholen in Nederland. Iedereen in Nederland verdient goed onderwijs. Ook vind ik het belangrijk dat ook de minder leuke dingen aan het licht gebracht worden. Neem bijvoorbeeld de studenten die het moeilijk vinden om op tijd om hulp te vragen, terwijl ze het wel nodig hebben. Zij moeten zich ook gezien en gehoord voelen.

Daarnaast lijkt het mij ook een super leuke ervaring. Nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe dingen doen en mijzelf steeds weer te blijven ontwikkelen.
Het is al geweldig dat ik de trotse ambassadeur van mijn school mag zijn, maar om de landelijke ambassadeur te mogen worden, zou echt een eer zijn!

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

Het is natuurlijk altijd een beetje spannend om een presentatie te moeten geven aan een grote groep mensen. Meestal gaat mij dit gemakkelijk af, maar soms vind ik het toch spannender dan gedacht. Wat ik dan doe terwijl ik voor de groep sta, is even met mijn tenen in mijn schoenen wiebelen. Niemand kan dat zien, en ik leg dan even kort de focus op iets anders dan mijn zenuwen. :-)

School: Deltion College
Adres:
Postbus 565
8000 AN Zwolle
Telefoon:
038-8503000
E-mail:
Website:Leerbedrijf:


Bekijk alle ambassadeurs 2022