Rick Heinneman

Rick pakt aan!

Wordt Rick van SOMA College Landelijk Ambassadeur mbo 2022? Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Rick Heinneman

Deel mijn verhaalRick Heinneman

Print mijn poster

Download poster
Interview met Rick

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Rick volgt de opleiding Machinist Grondverzet niveau 3 - BOL
Daarnaast zit hij in de Studentenraad om daarin over school en alles daarom heen te praten. Over eventuele verbeteringen en pluspunten.

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

Rick vertelt: "Ik was als klein kind altijd al buiten bezig, altijd aan het spelen en gek van kranen en grote machines. Toen ik 8 was mocht ik op onze eigen minikraan (2,5 ton) bezig en vanaf toen wist ik het echt zeker. Want toen ik nog echt klein was riep ik al niks anders dan IK WORD LATER KRAAN MACHINIST!!"

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

Rick heeft al op verschillende bedrijven gekeken en gewerkt. Daarbij ook verschillende machines mogen proberen en mee mogen werken. Bijvoorbeeld slootgraven, beschoeiing zetten, een huis slopen, bouwputten uitgraven, en onderhoud van de machines doen.

Tijdens al deze uiteenlopende werkzaamheden heeft Rick laten zien dat hij heel goed met alle verschillende mensen die hij tegenkomt kan omgaan. Sterker nog, hij gaat daar opvallend gemakkelijk en goed mee om. Hij is ook heel flexibel wanneer hij op de verschillende plaatsen en projecten aan het werk moet, zoals dat in zijn vak gebruikelijk is.

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

Rick vertelt over zijn toekomst: "Ik wil sowieso doorleren naar niveau 4 als Uitvoerder bouw/infra. Die opleiding straks ook goed afronden en dan hopelijk meteen aan het werk. Uiteindelijk is het mijn droom om machinist worden op mijn EIGEN mobiele kraan zoals een Takeuchi TB290 W met draai-kantel-stuk en GPS.

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

Rick vertelt: "Ik denk aan mijn uitstraling. Die is vrolijk en toegankelijk. Ik heb vaak een 'big smile'. Ik ben iemand die aanpakt en graag dingen doet. En misschien ook een klein beetje mijn accent ;-)."

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

SOMA College vind dat Rick Ambassadeur moet worden omdat Rick met veel enthousiasme over zijn vak en opleiding kan vertellen. Hij is goed in wat hij doet en kan aan iedereen overbrengen waarom het zo belangrijk is dat er vakmensen worden opgeleid!
Rick zelf zegt: "Ik wil staan voor 500.000 jongeren die allemaal met plezier naar school gaan. En vind het super dat ik hen mag vertegenwoordigen. Ik wil het beste eruit halen voor iedereen, en kijken waar de obstakels zijn en hoe kunnen we die verhelpen. En wat is daar voor nodig, want dat wij als studenten in de klas zijn toch de toekomst!

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

Rick zegt: "Ik kan soms een beetje lomp overkomen maar ben eigenlijk een beetje onzeker over mijzelf. Ik wil het graag perfect doen. Maar ik maak fouten, dat is niet erg maar als ik een fout maak, hoe klein dan ook, van buiten zie je het niet maar van binnen kan ik daar wel last van hebben. Ik ben een gevoelig persoon maar dat verschuil ik soms."

School: SOMA College
Adres:
Postbus 332
3840 AH Harderwijk
Telefoon:
0341-499140Leerbedrijf: Mechielsen Oldehove BV
Rick op machine
Rick op machine

Rick aan het werk op school op het oefenterrein grondverzet

Rick Heinneman
Rick Heinneman

grondverzetterrein SOMA College

Rick Heinneman
Rick Heinneman


Bekijk alle ambassadeurs 2022