Lyanna Haytema

Lyanna pakt aan!

Wordt Lyanna van Cibap vakschool voor vormgeving Landelijk Ambassadeur mbo 2022? Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Lyanna Haytema

Deel mijn verhaalLyanna Haytema

Print mijn poster

Download poster
Interview met Lyanna

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Ruimtelijk Vormgever, bij Cibap vakschool voor vormgeving

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

In mijn vak wil ik later iets kunnen betekenen voor mensen, en direct in contact staan met ze. Mijn passie voor sfeer, gevoel mensen te laten ervaren hoe het ook kan, kan ik uiten in de ruimtelijke vormgeving. Van een huis een thuis maken.

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

Doormiddel van stage’s die ik loop in de opleiding leer ik om echt mee te draaien in een bedrijf, maar buiten school doe ik al opdrachten voor klanten, dichtbij en al iets verder weg. Ook werk in een bloemenzaak waar ik mede verantwoordelijk ben voor de styling en het adviseren van de klanten.

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

Mijn grootste droom is om een combinatie van ruimtelijk vormgever en docent te worden. Mijn eigen creativiteit kunnen leggen in het ruimtelijk vormgeven, doormiddel van mijn eigen bedrijf. En ik zou ontzettend graag daarnaast willen werken op een school, middelbare of mbo, om daar jongeren te mogen laten ervaren hoe fijn het is om iets met je passie en talent te kunnen doen, iets waar ze zichzelf kunnen zijn en dat ze school kunnen ervaren als de leukste tijd van hun leven.

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

Iemand die niet zomaar opgeeft, ik ben lekker fanatiek. Respect en mensen in hun waarde laten mag nooit tenkoste gaan van wat dan ook. Ik heb altijd een lach op mijn gezicht, ben een open boek, en houd enorm van aanpakken.

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

Omdat ik Nederland het gesprek wil blijven laten voeren, hoe belangrijk het is dat onze jongeren hun passie en gevoel ten alle tijden moeten blijven volgen. Ook al word er ‘hoger’ van je verwacht. Jezelf kunnen zijn op een opleiding en waar je jezelf mag ontwikkelen fouten mag maken. Want als de MBO’ers wegvallen, valt onze maatschappij om. Dus laten we onze jongeren laten ervaren dat alle keuzes die ze maken de goede zijn!

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

Ik denk dat veel over mij wel bekend is, ik ben echt een open boek. Een grappig feitje is denk ik wel dat ik hoog sensitief ben. Dat zie ik als een kracht, want me inleven in een ander is voor mij geen probleem

School: Cibap vakschool voor vormgeving
Adres:
Nijverheidstraat 11
8031 DZ Zwolle
Telefoon:
038-4546944
E-mail:
Website:Leerbedrijf: Kwaruimte Interieur en Realisatie


Bekijk alle ambassadeurs 2022