La Rose Ludelu-Kifu

La Rose pakt aan!

Wordt La Rose van ROC Tilburg Landelijk Ambassadeur mbo 2022? Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

La Rose Ludelu-Kifu

Deel mijn verhaalLa Rose Ludelu-Kifu

Print mijn poster

Download poster
Interview met La Rose

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Mode Maatkleding

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

Toen La Rose klein was, woonde haar oma in Congo Kinshasa. Zij stuurde stofjes op met Afrikaanse prints. Dat vond La Rose geweldig. Op de basisschool heeft ze al kleine tasjes gemaakt van die stofjes. Haar oma maakte ook kleding. Dat wilde ze ook, maar dan hier in Nederland. Een soort van ‘haar roots’ naar hier halen. En daar is ze nu mee bezig.

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

La Rose heeft bij diverse bedrijven stage gelopen. Bijvoorbeeld bij L'Ago B. Het was een feest om hier te leren van Olga Buise. Olga ontwerpt met prachtige – vooral zijden – stoffen exclusieve modeontwerpen op maat.
La Rose is ook ondernemer. Ze organiseert shows waarin haar passies terugkomen: mode, cultuur, dans en muziek.

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

La Rose droomt van een eigen groot modebedrijf. Dan kan ze met het geld dat ze verdient mensen die het moeilijk hebben helpen. Iets betekenen voor anderen en anderen iets geven. Haar familie gooit bijvoorbeeld nooit kleding weg. Ze doneren dat liever. Dozen vol sturen ze op. Ze geeft ook dansles aan kinderen wiens ouders het niet kunnen betalen. Daar voelt ze zich goed bij.

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

La Rose inspireert als geen ander. Zij wil anderen helpen bij het ontdekken van hun talenten. Er gaat een positieve energie van haar uit.

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

La Rose is als mbo'er en als mens een voorbeeld voor anderen. Als je haar leert kennen en ze vertelt haar verhaal en je hoort wat haar drijft, dan kun je alleen maar respect hebben voor zo'n student.

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

Schommelen in de speeltuin. Een beetje mijmeren op de beweging van de schommel ...

School: ROC Tilburg
Adres:
Postbus 1330
5004 BH TilburgLeerbedrijf: L'AgoB


Bekijk alle ambassadeurs 2022