Kyjan Martron

Kyjan pakt aan!

Wordt Kyjan van ROC Kop van Noord-Holland Landelijk Ambassadeur mbo 2022? Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Kyjan Martron

Deel mijn verhaalKyjan Martron

Print mijn poster

Download poster
Interview met Kyjan

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Maatschappelijke zorg

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

Kyjan heeft voor de opleiding Maatschappelijke Zorg de opleiding richting Bouw gevolgd. Hij zat daar niet op zijn plek. Kyjan verteld het volgende over de keuze voor de opleiding Maatschappelijke Zorg: “ik heb voor de opleiding maatschappelijke zorg in de bouw gewerkt, waarbij ik geen fijne werkplek had. Vroeger kwamen mensen altijd naar mij toe om te praten over problemen en ik luisterde altijd met plezier naar ze. Ik heb onderzoek gedaan naar opleidingen en werkzaamheden waarbij ik mijn luisterend oor kon gebruiken. Zo ben ik bij MZ gekomen."

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

Kyjan heeft tot op heden drie keer stage gelopen. Zijn eerste stageplaats was in Schagen op een dagbesteding voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). In het tweede leerjaar heeft Kyjan stagelopen bij stichting Beacura. Dit is een stichting die begeleiding biedt aan jeugdigen en volwassenen met verschillende problematiek zoals bijvoorbeeld een beperking of psychiatrische problematiek. De stichting richt zich voornamelijk op het bieden van ambulante begeleiding en beschermd wonen. De stage van Kyjan is in het 2e jaar zo goed verlopen dat hij een contract aangeboden heeft gekregen. Kyjan is nu in zijn 3e leerjaar en loopt wederom stage bij stichting Beacura. Daarnaast is hij ook nog steeds in dienst als medewerker van Beacura. Hij werkt hier als persoonlijk begeleider.

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

Kyjan wil zijn opgedane kennis en ervaring inzetten om in de toekomst ook andere stagiaires te begeleiden en te helpen. Kyjan zegt hierover het volgende: "Ik weet niet wat de toekomst mij brengt, ik kijk niet teveel vooruit. Wat ik wel weet is dat ik na mijn examenjaar verder kan werken als persoonlijk begeleider en kan ik na de zomervakantie met mijn bedrijf aan tafel om eventueel stagebegeleiding te gaan doen."

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

Kyjan kan door zijn enthousiasme voor het beroep andere studenten motiveren en inspireren om het beroep Maatschappelijke Zorg onder de aandacht te brengen. Daarnaast is Kyjan zijn doorzettingsvermogen, positieve werkhouding een goed inspirerend voorbeeld voor andere toekomstige MBO-studenten. Kyjan bezit de vaardigheden die een MZ-er moet hebben zoals doorzettingsvermogen, behulpzaamheid en inlevingsvermogen. Als laatste is Kyjan een zeer betrokken student die heel betrokken is bij het MBO-onderwijs. Hij is voorzitter van de studentenraad en denkt mee om het onderwijs te verbeteren.

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

"Wat veel mensen niet van mij weten, is dat ik eigenlijk een vrij onzeker persoon ben. 'Doe ik dit wel goed? Kan ik dit wel?' Dit zijn vragen die ik mezelf vaak stel, maar toch zet ik door om dingen te bereiken waarvan ik dacht dat ik het niet kon."

School: Vonk
Adres:
Postbus 250
1780 AG Den Helder
Telefoon:
0223-611200
Website:Leerbedrijf: Beacura
Kyjan Martron
Kyjan Martron


Bekijk alle ambassadeurs 2022