Jeroen Elsman

Jeroen pakt aan!

Wordt Jeroen van Zone.college Landelijk Ambassadeur mbo 2022? Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Jeroen Elsman

Deel mijn verhaalJeroen Elsman

Print mijn poster

Download poster
Interview met Jeroen

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Ik volg de opleiding Voeding & technologie van Zone.college in Almelo. Dit is een niveau 4-opleiding die veel mogelijkheden biedt. Ik kan na deze opleiding productontwikkelaar, medewerker kwaliteitsdienst, operator, productspecialist, ploegchef of laborant worden.

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

Ik houd van verantwoord voedsel. Het contact tussen boer en consument bestaat tegenwoordig nauwelijks meer en daar wil ik aandacht aan schenken. Het zou mooi zijn om iedereen te laten zien hoe goed er voor een product wordt gezorgd. Denk hierbij aan het verzorgen van dieren of planten.

Met deze opleiding kan ik ook technisch bezig zijn. Ik vind het erg interessant om te weten hoe machines werken. Toen ik klein was wilde ik al weten hoe dingen werken, die interesse heb ik nog steeds en die kan ik tijdens de opleiding goed gebruiken.

Daarnaast vind ik het belangrijk om te weten wat voeding met je doet. Ik stel mezelf dan ook graag de vraag hoe een product nóg gezonder wordt. Om dit voor elkaar te krijgen moet je over veel kennis beschikken. Die kennis doe ik op tijdens de opleiding. De uitdaging om voeding steeds iets beter/gezonder te maken is de voornaamste reden waarom ik voor de opleiding gekozen heb. 

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

Op school krijgen we les over allerlei onderwerpen. Zo krijgen we lessen over chemische onderdelen van voeding, de micro organismen, theorie over werkzaamheden etc. Er is veel diepgang binnen deze opleiding, als we vragen hebben kunnen wij altijd terecht bij de leerkrachten. Een aantal van deze leerkrachten komt namelijk zelf uit het werkveld. Zo krijgen wij een unieke kijk op het toekomstige werk dat wij kunnen gaan verrichten.

Naast de theorie en praktijk op school doen we veel kennis op tijdens de stages. We beginnen bij een bakker of slager en gaan vervolgens naar steeds grotere bedrijven. Zo kunnen wij uiteindelijk bijvoorbeeld stage lopen bij Campina. Een zeer groot bedrijf die verschillende producten maakt binnen de zuivel. Stages geven mij een echte boost om de opleiding af te ronden. Na de opleiding wil ik graag aan de slag en door de stages krijg ik een goed beeld van welk werk bij mij past.

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

Ik heb dromen en plannen genoeg, ik verveel mij nooit. Sommige dromen zijn klein en andere wat groter. Plannen voor de toekomst zijn er ook, doelen stellen is hiervoor belangrijk. Het moet tenslotte reëel blijven en niet te ver van mij af staan. Zo kom ik stapje voor stapje bij mijn dromen en plannen voor de toekomst. Ik zou het geweldig vinden om zelf een bedrijf op te zetten waardoor de consument en boer meer met elkaar te maken hebben. Deze twee werelden zijn nu erg gescheiden. Aan de drive zal het niet liggen, maar de omgeving verandert snel en hier moeten wij ook continu op inspelen.

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

Ik heb veel hobby’s en vind het belangrijk om te werken aan mijn algemene ontwikkeling. Ook ben ik graag actief. Ik maak op verschillende manieren muziek. Ik houd van uitdagingen, vooral op technisch gebied. Eigenlijk is geen berg te hoog, het is de weg er naar toe die belangrijk is. Ik ben anders dan anderen in mijn doen en laten. Ik zeg waar het op staat vanuit mijn perspectief en zo wil ik anderen helpen met verbeteringen.

Natuurlijk zet ik mijn beste beentje voor en wil ik mij graag inzetten om het mbo nog beter te maken dan dat het nu is. Veel mensen die een mbo-opleiding volgen zijn slim en/of handig met hun handen. Allemaal mensen die we hard nodig hebben en die we goed kunnen gebruiken!

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

Ik leg graag dingen aan mensen uit en ga altijd voor het maximaal haalbare! Ik wil dat mensen graag naar het mbo gaan. Er is een groot tekort aan mbo'ers. Ik zie dit als de perfecte kans om mijn vaardigheden in te zetten voor het mbo in Nederland. Er is altijd ruimte voor verbetering en hier wil ik graag bij helpen.

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

Dat ik graag mensen motiveer om beter op hun gezondheid te letten. Denk hierbij aan gezonde voeding. Belangrijk voor iedereen, maar ook voor bijvoorbeeld sporters, zodat ze niet alleen supplementen nemen om meer spieren te krijgen.

School: Zone.college
Adres:
Postbus 190
7240 AD Lochem
Telefoon:
088 2620700Leerbedrijf: Zone.college
Jeroen Elsman
Jeroen Elsman

Jeroen tijdens zijn studie Voeding & technologie van Zone.college.

Jeroen Elsman
Jeroen Elsman

Jeroen laat één van de machines van de opleiding Voeding & technologie zien.

Jeroen Elsman
Jeroen Elsman

Jeroen aan het wandelen in de natuur, één van zijn vele hobby's.Bekijk alle ambassadeurs 2022