Fleur van der Zee

Fleur pakt aan!

Wordt Fleur van Alfa-college Landelijk Ambassadeur mbo 2022? Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Fleur van der Zee

Deel mijn verhaalFleur van der Zee

Print mijn poster

Download poster
Interview met Fleur

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Middenkaderfunctionaris Bouw

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

Zelf zegt ze hierover: Mijn hele leven lang sport ik al fanatiek, dus de Sportopleiding volgen lag voor de hand. Toch liep het anders. Kwestie van een ‘verkeerde’ afslag nemen tijdens de open dag. Daar stond ik ineens oog-in-oog met de opleiding Bouwkunde. Ik was direct enthousiast. De opleiding verrast me elke dag weer.

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

Ze heeft in haar stages al veel ervaring opgedaan en daar geleerd: Op de bouw, dat is niets voor mij. Maar de bouwkundige achtergrond wel! Richting tekenen of werkvoorbereider: dat gaat het worden!

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

Mijn grote droom is om, naast professioneel volleybalster, ook succesvol technisch tekenaar te worden. En hoe gaaf zou het zijn om dan in mijn eigen ontworpen huis te wonen!”

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

Deze dame zie je niet snel over het hoofd. Ze durf zich te laten horen. Is zeer sportief en ambitieus, en neemt iedereen mee in haar doel: meer meiden in de bouw!

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

Fleur is een meid met veel drive en doorzettingsvermogen. Ze is een uitgesproken persoon om het Alfa-college in het zonnetje te zetten en meiden in de techniek te promoten. Een gemotiveerde student

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

Fleur zegt: Doordat ik een mbo studie ging doen ben ik helemaal opengebloeid. Van een onzeker meisje naar een meid die die durft en veel drive.

School: Alfa-college
Adres:
Postbus 233
9700 AE Groningen
Telefoon:
050-5973000Leerbedrijf: Syplon bouwmanagement en huisvesting advies bureau
Fleur van der Zee
Fleur van der Zee

PortretfotoBekijk alle ambassadeurs 2022