Félicia Lobbert

Félicia pakt aan!

Wordt Félicia van Aventus Landelijk Ambassadeur mbo 2022? Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Félicia Lobbert

Deel mijn verhaalFélicia Lobbert

Print mijn poster

Download poster
Interview met Felicia

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Félicia: “Ik volg de opleiding mediamanager.”

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

Félicia: “Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik door mijn vorige opleiding (mediavormgever) verliefd ben geworden op het mediavak. Ik wil mij graag verder verdiepen in dit vak, maar niet op hbo-niveau. Dat past niet zo goed bij mij, dus toen ik deze opleiding voorbij zag komen, sprak het mij meteen erg aan. Het sluit namelijk goed aan op mijn droom om bij de tv te werken.”

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

Félicia: “Stage heb ik nog niet gelopen bij deze opleiding. Dat heb ik wel gedaan bij mijn vorige studie bij RTV Apeldoorn en Mediavisie. Beide stages gaven mij een goede inkijk in de wereld van media en marketing. Tijdens de stages heb ik erg veel geleerd en ben als persoon gegroeid. Nu vlog ik voor Aventus en hier leer ik precies wat ik later wil worden; presentator. Ik pak deze kans met beide handen aan en zet mijn beste beentje voor!”

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

Félicia: “Mijn droom is om presentatrice te worden. Het liefst zou ik dit bij de voetbal willen doen, maar de nieuwe Chantal Jansen is ook niet verkeerd. Ik vind het leuk om met mijn stem bezig te zijn en andere mensen plezier te brengen. Zelf zou ik ook wel achter de schermen willen werken bij tv/radio als het presenteren niet gaat lukken.”

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

Christian de Boer, woordvoerder: “Félicia voelt zich als een vis in het water met een microfoon in de hand en voor een draaiende camera. Met haar vlogs laat zij zien hoe breed het mbo-onderwijs is met in het kielzog ook welk perspectief de mbo’ers hebben. Dit doet zij voor Aventus als een van de gezichten die via de eigen kanalen actief is. Félicia is lid van de Studentenraad en zet zij zich in voor belangen van studenten. Ook maakt zij deel uit van het Aventus ambassadeursteam met als belangrijkste doel om anderen te enthousiasmeren voor het MBO.”

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

Christian de Boer, woordvoerder: “Félicia kan als geen ander uitleggen wat het mbo voor haar betekent, maar bovenal wat het mbo betekent voor Nederland. Haar verhaal draagt zij uit door actief deel uit te maken van de Studentenraad, het ambassadeursteam en als vlogger van Aventus. In alles stelt zij het belang van de student centraal. In haar vlogs laat ze dit ook continu zien. Ook benadrukt zij dat mbo’ers voor een zeer belangrijk deel Nederland laten draaien. Als voorbeeld noemt ze de handen aan het bed in de zorg, die de afgelopen anderhalf jaar zo noodzakelijk waren. Wat ze geweldig vindt, is, dat als ze door de ‘Hi Street’ loopt en links en rechts de praktijklokalen ziet, zich realiseert hoe veelzijdigheid het mbo-onderwijs is. Maar ook dat het mbo Nederland in het klein is, waar iedereen terecht kan. Inclusie en diversiteit zijn thema’s die het mbo actief invult. Als lid van het Landelijk Ambassadeurschap wil ze dit alles aan Nederland laten zien. Hoe gaaf is het mbo. #DitisMBO!”

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

Félicia: Dat mijn grote voorbeeld Helene Hendriks is en dat ik graag hetzelfde werk als haar wil gaan doen.”

School: Aventus
Adres:
Postbus 387
7300 AJ Apeldoorn
Website:Leerbedrijf: ROC Aventus
Adres:
Laan van de Mensenrechten 500
7316 JD Apeldoorn
Félicia Lobbert
Félicia Lobbert