Fabio Dimastrapasqua

Fabio pakt aan!

Wordt Fabio van ROC Mondriaan Landelijk Ambassadeur mbo 2022? Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Fabio Dimastrapasqua

Deel mijn verhaalFabio Dimastrapasqua

Print mijn poster

Download poster
Interview met Fabio

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

VeVa - Veiligheid en Vakmanschap

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

Ik zit nu in het tweede jaar van Veiligheid en Vakmanschap, een vooropleiding van Defensie. Hierna wil ik niveau 4 Leidinggeven gaan doen en als ik dat gehaald heb weet ik nog niet precies of ik naar het Korps Mariniers ga of naar de Luchtmobiele brigade. Ze lijken me in ieder geval allebei wel heel vet om te doen.

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

We lopen hier van elke vier weken één week stage, dus je hebt steeds drie weken les en dan een week stage en dat doen we op de kazerne in Schaarsbergen, bij Arnhem. We doen dan een hele week mee met het drillen, we slapen vaak in het bos en met activiteiten van zes uur ’s ochtends tot acht uur ’s avonds hebben we een behoorlijk vol programma. Ik vind dat geweldig, we sporten heel veel, gaan over hindernisbanen en zo kan ik lekker mijn energie kwijt. Het is ook heel gedisciplineerd, alles moet op orde en netjes zijn.

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

Uiteindelijk is het hoofddoel wel om op een missie te gaan naar het buitenland, om uitgezonden te worden. Daar word je ook voor getraind, ik zou daar zeker geen bezwaar tegen hebben. Ik kijk veel naar series en films die daarover gaan en luister naar podcasts van mensen die dat hebben meegemaakt. Het is niet eng, het is eerder spannend. Mijn ouders vinden dat ik moet doen wat ik zelf leuk vind. Ik heb het er wel met ze over gehad, hoe het zou zijn als ik later op uitzending moet en daar steunen ze me in. Overigens is binnen Defensie de keus ook nog heel groot, want alle beroepen die in de gewone maatschappij voorkomen, heb je ook binnen defensie: horeca, zorg, techniek, logistiek, noem maar op.

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

Ik ben te herkennen aan mijn aanwezigheid. Hiermee bedoel ik, dat ik laat horen wat ik vind en dat ik vertel over wat mij het beste idee lijkt. Als ik eenmaal het idee heb dat iemand anders zijn plan beter is, zal ik dit ook eerlijk toegeven. Ik vind mezelf een leider en ik hoor dat ook regelmatig van anderen. Ik ben ook een makkelijke prater en heb geen angst om te falen. Als ik faal zal ik zeker wel balen, maar dan probeer ik een manier te zoeken om het doel alsnog te bereiken. Wat mij anders maakt dan anderen... ik vind dit zelf lastig om te zeggen dus heb ik het aan mensen gevraagd die mij het beste kennen, (familie en goeie vrienden). Mijn broer antwoordde hierop “ik denk dat je een stuk volwassener bent dan je leeftijdsgenoten, je bent humoristisch en gemotiveerd als je iets voor ogen hebt”. Mijn beste vrienden antwoordden: “je hebt veel doorzettingsvermogen, je geeft niet op, je staat voor andere mensen klaar en doet veel voor ze en als iemand je vertrouwt verbreek je het vertrouwen niet”.

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

Ik kan makkelijk praten en heb geen moeite om met meerdere mensen tegelijk te praten. Ik vind het ook leuk/uitdagend om een verantwoordelijkheid op me te nemen. Dit komt ook in mijn opleiding terug. Een input brengen in grotere zaken bijvoorbeeld, het mbo, zou ik goed aankunnen en ook eerlijk zeggen wat ik ervan vind. Ik pak mijn verantwoordelijkheden serieus aan en steek daar de nodige tijd in.

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

Deze vraag vind ik zelf best lastig omdat ik een open boek ben voor mijn gevoel. Ik denk dat weinig mensen van mij weten dat ik mijn gevoel uit in muziek.

School: ROC Mondriaan
Adres:
Leeghwaterplein 72
2521 DB Den HaagLeerbedrijf: Ministerie van Defensie
Fabio
Fabio

Fabio draagt zijn uniform met trots!Bekijk alle ambassadeurs 2022