Eva Flipse

Eva pakt aan!

Wordt Eva van Koning Willem I College Landelijk Ambassadeur mbo 2022? Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Eva Flipse

Deel mijn verhaalEva Flipse

Print mijn poster

Download poster
Interview met Eva

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Eva Flipse volgt de opleiding Fashion Designer op de afdeling Lifestyle aan het Koning Willem I College in 's-Hertogenbosch.

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

Haar motivatie: doordat ze vroeger merkte dat ze heel creatief bezig was met haar handen, ging ze haar passie verder ontdekken. Zo heeft ze met haar moeder veel items gemaakt aan de naaimachine en vond ze het interessant om hier verder mee te gaan. Eva vind de opleiding leuk door de ruimdenkendheid. Iedereen krijgt een opdracht, maar bij elke student is de uitwerking anders. Duurzaamheid is voor Eva een belangrijk thema. Vooral het maken van de materialen; door dit te doen op een betere manier en te kijken hoe dit anders kan dan hoe het nu wordt gedaan.

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

Eva heeft verschillende ontwerpen en kleding-items gemaakt tijdens haar opleiding.

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

Na haar opleiding wil ze meer van de wereld zien. Rondreizen in een camper, surfen aan de verschillende kustlijnen en ondertussen een geschikt plekje vinden voor haar eigen koffiebar aan het strand. Waar ze surflessen geeft en een klein atelier kan beginnen met haar eigen duurzame kleding.

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

Eva laat zien dat ze wil leren en is hierbij niet bang om fouten te maken. Als het mislukt, is dat voor haar juist een reden om het nog een keer te proberen. Ze blinkt uit in creatief en conceptueel denken en ontwerpen. Met de grootste precisie gaat ze elke opdracht te lijf. Zij bekijkt alles vanuit diverse invalshoeken en durft dieper op de materie in te gaan.

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

Eva is een sociale student en heeft een groot bewustzijn voor haar omgeving, mens, dier en natuur. Ze valt op door haar manier van doen en denken. Met haar passie voor duurzaamheid inspireert ze anderen om hetzelfde te doen. Wij geloven dat Eva met haar streven een verschil gaat maken voor een betere wereld. Met dit streven geloven wij dat Eva het in zich heeft om de Landelijke Ambassadeur mbo te worden.

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

Eva is graag buiten in de natuur. In de zomer werkt ze als vrijwilligster op een kamp waarbij ze kinderen begeleidt met het ontdekken van de natuur. In haar vrije tijd gaat ze graag hardlopen, skateboarden of de golven trotseren op haar surfplank.

School: Koning Willem I College
Adres:
Postbus 122
5201 AC ‘s-Hertogenbosch
E-mail:
Website:Leerbedrijf:
Eva Flipse
Eva Flipse

Eva Flipse Mbo Ambassadeur Koning Willem I CollegeBekijk alle ambassadeurs 2022