Dylan Mud

Dylan pakt aan!

Wordt Dylan van Noorderpoort Landelijk Ambassadeur mbo 2022? Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Dylan Mud

Deel mijn verhaalDylan Mud

Print mijn poster

Download poster
Interview met Dylan

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Verpleegkunde

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

Ik heb nogal een geschiedenis in de medische sector. Als kind/tiener heb ik veel tijd in het ziekenhuis moeten doorbrengen. Daar heb ik een ontzettende bewondering gekregen voor iedereen die er werkte. "Met liefde en aandacht voor mensen zorgen" dat is wat ik graag wil. Ik wil een verandering kunnen maken in het vak van de verpleging.

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

Toen ik net een half jaar begon met mijn opleiding kwam corona om de hoek kijken. Ik heb in die periode van 3 jaar 3 stages gehad allemaal van een half jaar. Hierin is Covid niet onopgemerkt gebleven helaas. Ik ben ontzettend dankbaar voor de ervaring die ik heb opgedaan in die tijd. Natuurlijk was en is het zwaar, ik zit er nog steeds middenin, maar laten we ook kijken naar wat de ervaring ons brengt. Creatief nadenken is hierin een must omdat er collega's uitvallen en cliënten erg ziek worden. Naast de "gewone" zorg heb ik me ook erg veel beziggehouden met Covid zorg en het coördineren van zorg zodat alles soepel verloopt ook al is er een ernstig tekort aan collega's.

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

Natuurlijk een steengoede verpleegkundige worden en een keer het rode kruis helpen bij missies in rampgebieden als verpleegkundige. Ik heb me altijd al aangetrokken gevoeld tot reizen en andere culturen ontdekken. Ik wil daar ook tijd en geld in steken als ik een vaste baan heb. Voor nu ben ik bezig met de studentenraad om het mbo op de kaart te zetten en naar meerdere conferenties te gaan.

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

Als eerste zou je me kunnen herkennen als lid van de Centrale Studentenraad van het Noorderpoort. Verder zeggen mensen mij vaak te herkennen van lengte (ik ben 1.93) mijn enthousiasme, zachtaardigheid, vriendelijke, open blik en mijn uitgesproken kledingstijl.

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

Dylan is onze topper, en echt een jongen van nu. Laat zijn stem horen, weet wat 'ie belangrijk vindt en gaat daarvoor. Mbo op de kaart zetten - een van zijn vele missies. Maar ook het oprichten van een GSA op zijn school draait Dylan zijn hand niet voor om. Kortom: wij zijn superblij met (de inzet van) Dylan!

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

Ik heb een hele grote guilty pleasure voor parfums. Naar de Douglas gaan is voor mij een uitje. Ik heb dan ook van alles in huis. Mijn collectie bevat wel 30+ geuren. Sommige spotgoedkoop in de uitverkoop ergens gekocht, maar ook Gucci, Versace en Baccarat Rouge 540 mogen niet ontbreken.

Ook hou ik ontzettend van koken, dat weet mijn omgeving dan weer wel, en daar zijn ze dan ook erg blij mee. Kerstdiners worden dan ook vaak volledig door mij verzorgd. Recepten? Nee die heb ik niet. Ik heb ze allemaal in mijn hoofd. Maar voor inspiratie, vraag maar raak!

Nog een guilty pleasure van me is dat ik heel graag horror/thriller kijk, en het wordt nog erger. Het liefst kijk ik ze midden in de nacht bij kaarslicht. En daarna; slaap ik als een roosje.

Qua muziek luister ik van alles en nog wat. Ik kan huilen met Adele, meeschreeuwen met Queen en dansen op ABBA.

School: Noorderpoort
Adres:
Postbus 530
9700 AM Groningen
Dylan Mud
Dylan Mud