Clemens van den Broek

Clemens pakt aan!

Wordt Clemens van Curio Landelijk Ambassadeur mbo 2022? Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Clemens van den Broek

Deel mijn verhaalClemens van den Broek

Print mijn poster

Download poster
Interview met Clemens

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Clemens volgt de opleiding sociaal werk bij Curio.

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

Clemens heeft voor de opleiding sociaal werk gekozen door zijn eigen ervaringen in het verleden. Hij wil graag jongeren helpen. Clemens: "Ik wil ze skills meegeven hoe ze het best kunnen handelen in moeilijke situaties. Door ze te coachen en te begeleiden, zodat ze een juiste keuze maken. Thuis, op school en op straat." Voor deze opleiding heeft hij de mbo opleiding niveau 1 en niveau 2 medewerker sport en recreatie afgerond. En hiermee kan hij nu mooi de opleiding sociaal werk niveau 4 volgen.

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

Clemens heeft verschillende stappen gezet richting zijn toekomstige beroep. Eén daarvan is het geven van skillslessen, waarin hij onder andere workshops geeft over jeugdcriminaliteit en de gevolgen daarvan. Hij leert jongeren omgaan met uitzichtloze situaties. Zo kunnen ze stap voor stap aan een nieuwe toekomst bouwen. Dit doet Clemens bij de Life Changing Group.
Daarnaast is hij betrokken bij de app Feelee. Een app die in de jeugdpsychiatrie wordt gebruikt. Via deze app kunnen jongeren aangeven hoe zij zich voelen en wordt de begeleiding daarop aangepast. De app is een samenwerking van Amsterdam UMC, Levvel, Emma kinderziekenhuis en BNN/VARA.
Ook is Clemens actief als beveiliger in coronateststraten en geeft hij bokslessen bij Highschool of Boxing.

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

"Na mijn opleiding sociaal werk wil ik een vervolgstap maken en mij aanmelden bij de politieacademie. Uiteindelijk wil ik later een eigen bedrijf starten in buddy-coaching voor jongeren in heel Nederland."

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

Clemens kijkt eerst de kat uit de boom en zal rustig starten. Hij kan goed luisteren en haalt het positieve uit mensen. Coachen is zijn tweede natuur. Hij is een échte motivator en haalt het beste uit anderen.

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

Clemens wil écht iets betekenen voor studenten die het moeilijk hebben. Hij wil het verschil maken. Jongeren helpen die niet weten wat ze met school willen of weinig motivatie hebben. Uit eigen ervaring weet hij hoe het is om grenzen te verleggen en op te klimmen. Als landelijke mbo ambassadeur kan hij niet alleen binnen Curio, maar op landelijk niveau invloed uitoefenen.

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

Clemens heeft een verleden in de jeugdcriminaliteit. Hij heeft een enorme reis gemaakt om uiteindelijk hier te komen, maar zijn ambities reiken nog veel verder. Clemens komt stoer over, maar heeft eigenlijk een klein hartje.

School: Curio
Adres:
Postbus 699
4870AR Etten-Leur
Telefoon:
088-2098000
Website:
Clemens van den Broek
Clemens van den Broek

Clemens tijdens de uitreiking van de Curio ambassadeur award 2022

Clemens van den Broek
Clemens van den Broek
Opnames videopitch het mbo van de toekomst
Opnames videopitch het mbo van de toekomst