Amelia Schraven

Amelia pakt aan!

Wordt Amelia van ROC A12 Landelijk Ambassadeur mbo 2022? Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Amelia Schraven

Deel mijn verhaalAmelia Schraven

Print mijn poster

Download poster
Interview met Amelia

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Onderwijsassistent

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

Het onderwijs en de mensen om mij heen die mij motiveren. Hierbij zie ik kansen of worden kansen mij aangeboden.

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

Ik heb veel ervaring opgedaan tijdens het stage lopen. Ik heb geleerd wat het beroep inhoud, en/of dit beroep bij mij past, ik heb veel van mijn competenties kunnen gebruiken en ook daar veel van ontdekt.

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

Mbo is er voor iedereen! Ik vind het belangrijk om samen tot ideeën te komen om een bepaald doel te kunnen bereiken. Samenwerken is een belangrijk kernpunt. Samen zijn wij de toekomst, maar ook vooral het heden. Dus wat is onze toekomst?

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

In een groep mensen luister ik vaak eerst naar anderen, observeer ik en verzamel ik informatie. Daarna neem ik de leiding en kan ik met goede ideeën komen. Dit doe ik omdat ik het belangrijk vind om samen te werken en te luisteren naar anderen en hierdoor kan ik dus de juiste beslissingen nemen voor de behoeftes van een groep mensen. Kortom: eerst informatie verzamelen, bespreken met anderen en daarna tot een standpunt komen.

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

Mbo is er voor iedereen! ‘’Waarom?’’; zou je denken. Ik vind dat het mbo een goede basis is voor het toekomstige beroep van de studenten. Wanneer je na je studie gaat werken of wanneer je een vervolgopleiding gaat doen binnen het mbo of op het hbo. Het mbo is voor mij een goede basis en een tussenstap om naar het hbo te gaan. Ik heb nu een goede basis opgebouwd en ik weet nu zeker dat ik in deze sector verder wil gaan verder studeren. Uit deze ervaring kan ik zeggen dat het mbo er voor iedereen is, omdat het niet uitmaakt wie je bent. Je kan jezelf zijn, jezelf ontplooien en natuurlijk iets doen wat je leuk vindt. In het mbo ben je niet zomaar een nummer, jij bent de toekomst en het heden!
Ook vind ik het belangrijk dat er juiste informatie wordt gegeven over het mbo, op bijvoorbeeld opendagen/openavonden. Die informatie die ik geef is gevormd door mijn eigen ervaring en waar het mbo voor staat. Ik vind het altijd super leuk om met het team op zulke dagen/avonden samen te werken. Ook ben ik een keer naar middelbare school geweest om uitleg te geven over het mbo aan vmbo-tl leerlingen. Ik vond dit aan het begin best wel spannend, maar ik leerde al heel snel hoe ik voor een grote groep kon spreken. Dit was dus zeker een mooi leerpunt. In de afgelopen drie jaar heb ik zoveel geleerd als ambassadeur, maar ook als student op het mbo. Ik ben heel erg blij waar ik nu sta en dat ik het ROC A12 mag vertegenwoordigen bij de landelijke verkiezing!

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

Ik ben fan van Ilse DeLange en ik verzamel de kaartjes die aan de Pickwick zakjes van thee zitten.

School: ROC A12
Adres:
Postbus 82
6710 BB Ede
Telefoon:
0318-455500
E-mail:
Website:
Creatief
Creatief

Dit ben ik toen ik jong was. Deze afbeelding heb ik gekozen, omdat ik wil laten zien wat creatief voor mij betekent. Creatief in knutselen, tekenen, schilderen etc. vind ik altijd erg leuk, maar creatief betekent voor mij ook andere dingen. Ik ben bijvoorbeeld creatief in het bedenken van ideeën, het onderwijs, oplossingen, plannen, denken en doen, initiatieven, op de werkvloer, in het nemen van nieuwe kansen, ik kan out of the box en in the box denken, bereiken van resultaten en ik ben creatief in mijn sociale leven.
Creatief heeft dus veel meer betekenissen die bij iemand kunnen passen.