Amani Rihani

Amani pakt aan!

Wordt Amani van Summa College Landelijk Ambassadeur mbo 2022? Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Amani Rihani

Deel mijn verhaalAmani Rihani

Print mijn poster

Download poster
Interview met Amani

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Apothekersassistent

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

Amani wilde altijd een opleiding tot apothekersassistent doen. Als kind las ze al de bijsluiters om te leren welke medicijnen welke bijwerkingen hebben. “Ik weet niet waarom ik dat wilde weten, vond het gewoon interessant” lacht Amani. Maar ook de sociale kant is voor haar belangrijk. Amani houdt ervan om mensen goed en vooral ook met aandacht te informeren, in dit geval over medicatie. Na haar vmbo koos ze vanwege bereikbaarheid, op aanraden van haar ouders, toch voor een opleiding in de buurt. Maar dat bleek geen juiste beslissing. Afgelopen jaar is Amani dan toch overgestapt.

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

Amani heeft nog geen ervaring opgedaan. Ze zit immers pas in haar eerste schooljaar. Haar stages moet ze nog lopen en wat haar betreft kan dat niet snel genoeg beginnen.

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

“De komende 2,5 jaar ga ik natuurlijk voor mijn diploma. Daarna wil ik graag aan het werk als apothekersassistent en door blijven leren om dit zo goed mogelijk te doen. In dit vak ben je namelijk nooit uitgeleerd. Er blijven nieuwe ziektebeelden, medicijnen, regels en onderzoeken komen en dat maakt het leuk” vertelt Amani.

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

Amani is ontzettend nieuwsgierig en gedreven om zoveel mogelijk kennis te verzamelen zodat ze weet waar ze over praat. Ze neemt graag de leiding maar weet ook hoe ze met de groep moet meebewegen. Amani weet anderen op hun gemak te stellen en maakt snel vrienden.

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

Als ambassadeur zet ik me in voor het imago van het mbo. Onderwijs is er in verschillende niveaus en het is niet belangrijk op welk niveau je eindigt. Het gaat om de groei en ontwikkeling die je doormaakt. Ook wil ik meer aandacht voor de mentale uitdagingen van mbo studenten. In de afgelopen coronajaren werden deze steeds groter: eenzaamheid, lastige thuissituaties en jezelf elke dag opnieuw motiveren om weer achter die laptop te kruipen voor een online les. De wachttijden van de GGZ zijn te hoog en misschien kan goede begeleiding vanuit school nieuwe aanmeldingen voorkomen.

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

Kan jongleren en is gek op Just Dance.

School: Summa College
Adres:
Postbus 6101
5600 HC Eindhoven
Telefoon:
040 2694000
Amani Rihani
Amani Rihani
Amani in haar opleiding
Amani in haar opleiding