Amanda Kossen

Amanda pakt aan!

Wordt Amanda van Nova College Landelijk Ambassadeur mbo 2022? Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Amanda Kossen

Deel mijn verhaalAmanda Kossen

Print mijn poster

Download poster
Interview met Amanda

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Ik volg de opleiding Junior accountmanager IVS.

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

Ik heb gekozen voor deze tweetalige opleiding omdat ik net wat meer uitdaging wilde. Het is een hele brede commerciële opleiding waar je nog alle kanten mee op kunt. Je kunt met deze opleiding direct aan de slag. Bedrijven staan om je te springen.

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

Ik loop nu stage bij Expat Rental Scout in Zandvoort. Daar heb ik veel hotels gemaild om te vragen in hoeverre zij openstaan voor het verhuren van kamers aan expats voor een langere periode. Ik heb contact opgenomen met de hotels die interesse hadden en zo onze werkwijze toegelicht. Daarnaast ben ik nu bezig met een marktonderzoek. Daarmee ga je ook de marketing kant op. Het leuke van de opleiding is dat we naast sales dus ook marketing krijgen. Zo leer je wat van beide kanten. Met het onderzoek kijk ik waar we kunnen uitbreiden, ook in de rest van Europa. In welke landen is er een tekort aan woningen voor expats? In Parijs bijvoorbeeld zijn er veel expats, maar daar lopen ze tegen een taalbarrière aan. Ik zoek dan naar mogelijke oplossingen.

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

Na deze opleiding wil ik naar het hbo. Ik weet nog niet precies welke opleiding, maar ik denk aan iets van management. Ik ben van Indonesische afkomst en mijn droom is om daar mijn eigen bedrijf te starten. Mijn familie woont daar ook nog. Ik zou hen daar ook graag bij willen betrekken omdat ze het vaak zwaar hebben en ik hen wil helpen. Ik wil dan villa’s of appartementen verhuren aan toeristen of personen die voor langere tijd in Indonesië zijn voor werk bijvoorbeeld.

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

Ik ben erg gericht op samenwerking, maar ik neem dan wel graag de leiding. Ik vind behalve het halen van resultaten ook belangrijk hoe je tot die resultaten komt. Mijn inzet en doorzettingsvermogen zijn daarom ook erg groot.

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

‘Ik vind het heel belangrijk dat de beeldvorming van het mbo wordt verbeterd. Ik loop er zelf namelijk tegenaan. Ik ben op de havo begonnen en ben uiteindelijk in het tweede jaar naar de mavo gegaan. Mensen hebben dan het idee dat je niet slim genoeg bent, maar dat is niet zo. Ik moest op de havo heel hard werken en had geen ruimte meer voor leuke dingen. Terwijl ik op de mavo juist veel meer vrije tijd had en ik zelfs cum laude ben geslaagd.
Ik heb zelf ervaren hoe goed het mbo eigenlijk is. Docenten hebben vaak veel werkervaring. Ik leer veel en ook met veel plezier. Als je het naar je zin hebt, dan neem je veel meer lesstof op. Ik vind het mbo niet minder waard dan het hbo. Het is anders. Je leert vooral in de praktijk, het is praktischer, minder theoretisch. Daardoor sluit het mbo heel goed aan op werk. Zo ga ik bijvoorbeeld in januari ook een maand naar Spanje. Ik krijg daar de kans om mijn Spaans te verbeteren en aan een project te werken. Ik wil graag bijdragen aan positievere beeldvorming van het mbo door mijn eigen ervaringen in te brengen.

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

Ik heb veel mindere periodes gehad in mijn leven. Zo is mijn vader een paar jaar geleden overleden wat mij tot op de dag vandaag nog raakt. Toch sta ik hier alsnog, ik doe mijn best voor alles en iedereen. Ik wil vooral mijzelf trots maken, maar ook de mensen om mij heen. Ik wil opkomen voor andere mensen die zich misschien niet durven uit te spreken. Iedereen heeft een stem en zo zijn deze stemmen ook nodig voor het mbo. Alleen wij als mbo’ers kunnen het mbo het beste vertegenwoordigen. Daarom sta ik hier voor jullie!

School: Nova College
Adres:
Postbus 2110
2002 CC Haarlem
Telefoon:
023-5302000Leerbedrijf: Expat Rental Scout


Bekijk alle ambassadeurs 2022