Tjesse de Reuver

Tjesse pakt aan!

Wordt Tjesse van Rijn IJssel Nederland Landelijk Ambassadeur mbo 2021?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Tjesse de Reuver

Deel mijn verhaalTjesse de Reuver

Print mijn poster

Download poster
Interview met Tjesse

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Tjesse de Reuver is derdejaarsstudent aan de opleiding Chemisch-fysisch analist bij Rijn IJssel op de locatie Laan van Scheut in Nijmegen.

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

Tjesse: "Deze opleiding sprak mij meteen aan op de meeloopdag. Zowel chemie als biologie leek me erg leuk en interessant. De kwaliteiten die je nodig hebt voor het beroep van chemisch-fysisch analist kwamen ook goed overeen met de kwaliteiten die ik bezit. Ik heb eerder nooit aan laboratoriumwerk gedacht, maar een grote beroepskeuzetest in Den Haag gaf onder meer dit beroep als uitslag. Hierdoor was mijn interesse voor het laboratoriumwerk gewekt.
Ook het feit dat je eerst 1,5 jaar lang zowel biologie als chemie hebt, sprak me aan. Aan het begin van de opleiding wist ik namelijk zeker dat ik biologie ging kiezen, maar grappig genoeg ben ik nu toch voor chemie gegaan (en dat terwijl ik geen chemie en natuurkunde examen heb gedaan op de middelbare school). En daarbij gaf het me ook rust om te weten dat ik pas in het derde jaar op stage zou gaan. Genoeg tijd om te leren en zeker te worden van mezelf voordat je je ‘echt moet bewijzen’."

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

"Begin september 2020 ben ik begonnen met mijn stage bij AgroCare/Care4Agro. Tot nu toe gaat dat erg goed. Deze stage loopt tot half januari 2021. Dit is mijn eerste ervaring in het werkveld. Verder hebben we natuurlijk wel genoeg praktijklessen op school waar je onwijs veel van leert en eigenlijk ook veel ervaring opdoet."

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

"Ik hoop in mijn toekomst een leuke baan te hebben waarin ik mij verder kan ontwikkelen en vertrouwd voel. Het is voor mij heel belangrijk dat ik me ergens goed voel en zo min mogelijk stress op zoek. In principe ben ik niet van plan om na deze opleiding door te gaan naar het hbo, maar gewoon te gaan werken en daarin te blijven groeien.
Ook hoop ik in de toekomst nog steeds bezig te zijn met mijn blog zodat ik mijn verhaal op die manier ook kan delen met anderen en wellicht mensen herkenning kan bieden."

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

In haar pitch vertelt Tjesse wat haar drijft. “De weg naar dit moment is een hobbelige geweest. Ik heb via Dans en Pedagogisch Medewerker uiteindelijk voor chemisch-fysisch analist gekozen. Een opleiding is als een puzzelstukje in je leven. Als het past, verrijkt dat je leven en word je als persoon gevormd. Gelukkig kan ik zeggen dat ik het juiste puzzelstukje heb gevonden.”
Als ambassadeur voor het mbo wil Tjesse anderen inspireren. “Ik wil jongeren hoop en kracht bieden en duidelijk maken dat het niet erg is als je het juiste stukje nog niet hebt gevonden. Plus: ik wil onder de aandacht brengen wat er allemaal mogelijk is op het mbo.” Tjesse vertelt dat twee uitspraken haar inspireren: “De eerste luidt: ‘Het gaat er niet om hoe intelligent je bent, maar hóe je intelligent bent’. En de tweede luidt: ‘Vier je fouten’."

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

Tjesse valt op vanwege de weg die ze heeft afgelegd. Zij is vooral te herkennen aan haar kwetsbaarheid. Bij de landelijke verkiezing gelden begrippen als leiderschap en creativiteit. En we denken dat Tjesse met de langere route die ze heeft afgelegd een goede kandidaat zal zijn. Met haar ervaring levert zij een waardevolle bijdrage aan de landelijke verkiezing. Ze raakt je met haar openheid en kwetsbaarheid. Er zijn meer studenten die in zo’n situatie verkeren dat ze op zoek zijn naar het juiste puzzelstukje en Tjesse kan daar een rol in spelen.

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

"Eigenlijk ben ik een heel open persoon dus om eerlijk te zijn wist ik niet zeker of dat er iets was wat bijna niemand over mij weet. Maar met even nadenken heb ik een aantal opties:
• dat ik gedurende de basisschool (geloof groep 7/8) niets van aardappel mocht eten. Dit vanwege erge hoofdpijn 24/7 en een homeopaat die vertelde dat dit zeer waarschijnlijk kwam door het eten van aardappel(zetmeel). Ik heb twee jaar lang geen aardappel of aardappelzetmeel gegeten. Dus bijvoorbeeld geen chips, friet, boterhamworst of ham;
• dat ik een groot fan ben van musicals en dan voornamelijk een mega fan van ‘The Lion King’;
• dat ik op de middelbare school mee heb gedaan aan toneel waarbij ik bij één voorstelling een forensisch onderzoeker moest spelen (grappig met mijn opleiding nu)."

School: Rijn IJssel
Adres:
Postbus 5162
6802 ED Arnhem
Telefoon:
026-3129000Leerbedrijf: AgroCares / Care4Agro
Adres:
Nieuwe Kanaal 7c
6709 PA Wageningen
Rijn IJssel Mbo-ambassadeur 2020
Rijn IJssel Mbo-ambassadeur 2020

Tjesse de Reuver Rijn IJssel Mbo-ambassadeur 2020

Rijn IJssel Mbo-ambassadeur 2020
Rijn IJssel Mbo-ambassadeur 2020

Tjesse de Reuver