Rosa Meijer

Rosa pakt aan!

Wordt Rosa van Noorderpoort Landelijk Ambassadeur mbo 2021?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Rosa Meijer

Deel mijn verhaalRosa Meijer

Print mijn poster

Download poster
Interview met Rosa

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Rosa volgt de opleiding Medewerker Marketing en Communicatie bij Noorderpoort.

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

De combinatie van creativiteit en economie is wat Rosa aansprak aan deze opleiding. Op de middelbare school kwam ze erachter dat ze veel interesse had voor het vak Economie. Daarnaast is ze echt een creatieve denker. Deze combinatie komt perfect samen in haar huidige opleiding! Dit geeft Rosa handvatten om door te groeien naar het hbo en uiteindelijk zelfstandig zakenvrouw te worden.

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

Rosa's eerste echte ervaring was tijdens haar eerste stage bij het bedrijf Soxs. Hier leerde ze om de geleerde theorie zelfstandig in de praktijk te brengen. Dit bleek een ontzettend leerzame stage. Daarnaast beheert Rosa samen met een team van vijf collega's de Facebook-pagina van McDonald's Assen. Met z'n allen zijn ze wekelijks bezig met (lokale) marketingacties. Sinds afgelopen zomer is Rosa bezig haar ideeën voor haar eigen bedrijfje op papier te zetten.

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

Ontwikkelen, doen én genieten. Zo zou Rosa haar droom en plan voor de toekomst omschrijven. Ze wil zichzelf continu blijven uitdagen en ontwikkelen. Op zowel het gebied van Marketing en Communicatie, als op het gebied van zelfontplooiing en het runnen van een eigen bedrijf. Alle kansen en uitdagingen wil ze met beide handen aanpakken. Eén ding is daarbij voor Rosa het allerbelangrijkste: haar doel is dat alles wat ze doet en de keuzes die ze maakt bij haar passen. De tijd gaat zo snel (ze moet zelf lachen om hoe cliché dit klinkt) dat ze overal optimaal van wil genieten. Het is zonde om iets te doen wat je niet leuk vindt, toch?

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

Rosa is eigenlijk niet te missen, door één opvallend ding: een grote bos rood haar! En verder altijd een glimlach op haar gezicht.

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

Rosa wil niet alleen Landelijk Ambassadeur mbo worden voor haarzelf, maar voor alle andere mbo'ers in Nederland. Door haar kijk op het mbo hoopt ze andere mbo'ers te mogen inspireren. "Laten zien wat wij als mbo'ers waard zijn, en wat voor mooie bijdrage we kunnen leveren aan deze maatschappij. Dát is waarom ik Landelijk Ambassadeur mbo zou moeten worden." Met haar deelname hoopt Rosa een boost van positiviteit de (mbo)wereld in te blazen.

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

Rosa: "Haha, goede vraag! Veel mensen weten dat ik gezondheid heel erg belangrijk vind. Denk aan gezonde voeding en regelmatig sporten. Maar wat bijna niemand weet, is dat ik heeel erg fan ben van paprikachips. Een zak paprikachips is echt mijn guilty pleasure."

School: Noorderpoort
Adres:
Postbus 530
9700 AM GroningenLeerbedrijf: Sox.co
Adres:
Pottenbakkerstraat 28
9403 VX Assen
Telefoon:
0592-861824
Rosa Meijer winnares van de Noorderpoort Jaarprijs 2020
Rosa Meijer winnares van de Noorderpoort Jaarprijs 2020

Elk jaar wordt de student van het jaar gekozen. Dit jaar is deze prijs in de wacht gesleept door Rosa Meijer! Tijdens de spannende (online) uitreiking werd duidelijk dat Rosa zich onze nieuwe ambassadrice mocht noemen!

Rosa in de krant na de winst van de Noorderpoort Jaarprijs 2020.
Rosa in de krant na de winst van de Noorderpoort Jaarprijs 2020.