Roemer Gast

Roemer pakt aan!

Wordt Roemer van Nova College Landelijk Ambassadeur mbo 2021?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Roemer Gast

Deel mijn verhaalRoemer Gast

Print mijn poster

Download poster
Interview met Roemer

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Roemer volgt de opleiding Acteur bij Nova College.

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

Roemer: "Op de middelbare school deed ik het vak drama. Mijn docent vond mij een geboren acteur en ik vond acteren heel fijn om te doen. Toen ik hoorde van de opleiding Acteur op mbo-niveau heb ik auditie gedaan en werd ik aangenomen."

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

"Ik heb al meerdere voorstellingen gedaan. Het is heel fijn om jezelf te kunnen laten zien en het is leuk om je in iemand anders te verdiepen. Als je een rol speelt en die persoon is heel zielig of een klootzak, dan is het fantastisch dat je die emotie kunt overbrengen op het publiek. En mijn plankenkoorts heb ik overwonnen. Toen ik in groep 8 in de eindmusical speelde scheet ik nog in mijn broek, nu ervaar ik de spanning als prettig. Die adrenaline die vrij komt, heb je juist nodig."

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

"Ik wil na deze opleiding door naar de toneelschool op hbo-niveau. Uiteindelijk wil ik op de planken staan, rollen spelen. Het gaat me om de reis die je met een groep maakt als je samen een voorstelling instudeert, samen dingen regelt. Je leert heel veel mensen kennen. Dat is het mooiste wat er is. Ik zou graag veel van die reizen beleven."

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

"Je kunt mij herkennen aan mijn mensenkennis. Ik werk graag samen en ik kijk ernaar uit om de andere ambassadeurs te leren kennen."

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

'Ik kan goed presenteren en iets overbrengen. Bovendien heb ik veel interesses. En wat natuurlijk het belangrijkst is: ik vind dat het mbo het verdient meer in de spotlights te staan. De helft van de werkende bevolking heeft een mbo-achtergrond. Ik zet me graag in om dit megabelangrijke onderwijs onder de aandacht te brengen."

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

"Ik houd van oude verhalen, van Griekse en Romeinse mythes met duizenden goden."

School: Nova College
Adres:
Postbus 2110
2002 CC Haarlem
Telefoon:
023-5302000Leerbedrijf: Nova Productiehuis


Bekijk alle ambassadeurs 2021