Mina van Cuijk

Mina pakt aan!

Wordt Mina van VISTA college Landelijk Ambassadeur mbo 2021?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Mina van Cuijk

Deel mijn verhaalMina van Cuijk

Print mijn poster

Download poster
Interview met Mina

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Mina volgt de opleiding Medewerkster Marketing en communicatie niveau 4 op het Vista College. Mina: "Ik ben ingestroomd in het tweede leerjaar."

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

"Tijdens mijn stage op het vo ben ik erachter gekomen dat marketing mij erg interesseert. Ik vind het fascinerend om te zien hoe je met bepaalde marketing tools op de gedachten van je consumenten kunt inspelen. Ervoor zorgen dat uit tientallen aanbieders de klant jou kiest. Ook online marketing spreekt mij erg aan. Na deze studie wil ik mij hier vooral verder in ontwikkelen."

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

"In maart 2020 ben ik vlogger geweest bij de finale van Skills Netherlands in Leeuwarden. Ik had nog nooit in mijn leven gevlogd, dus dit vond ik best wel spannend. Na een dag merkte ik al dat dit echt bij mij past: een event promoten en ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen je video's bekijken. Vanaf dat moment wist ik dat mijn vervolgopleiding Marketing en Communicatie zou worden. Na de Skills-wedstrijden heb ik ook gevlogd bij onze speciale diploma-uitreiking. Hier heb ik onder andere Jan Smeets mogen interviewen, de baas van Pinkpop. Daarnaast loop ik dit schooljaar stage bij de M&C afdeling van VISTA. We hebben reeds de opnames gemaakt voor VISTA match. Hier heb ik aan mogen meewerken."

"Naast school heeft mijn vader een eigen restaurant genaamd Twines. Ik beheer alle socialmediakanalen en een deel van de e-mail. In de coronacrisis moet je creatief zijn met een eigen onderneming. Ik help mijn vader met professionele posts die ook nieuwe doelgroepen aantrekken. We hebben sinds maart erg veel nieuwe connecties en klanten. Dit komt door de goede combinatie tussen heerlijk eten en socialmediaskills."

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

"Ik wil mezelf blijven ontwikkelen en nieuwe ervaringen opdoen. Een vervolgstudie zit er bij mij dus zeker weten in. Daarnaast lijkt het me fantastisch om een wereldreis te maken en verschillende culturen te beleven. Als ik mijn commerciële studies heb afgerond is het mijn grote droom om te gaan werken als marketeer in de fashionindustrie."

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

"Je zult mij herkennen aan mijn open en positieve houding. Ik ben makkelijk in de omgang en erg sociaal. Ook ben ik ondernemend. Creatieve plannen racen tijdens een opdracht door mijn hoofd. Ik vind het leuk om samen te werken en deel graag mijn mening over bepaalde onderwerpen en manieren van doen."

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

"Ik vind het super belangrijk dat de maatschappij zich bewust is hoe belangrijk wij mbo’ers zijn. Wij zijn de toekomstmakers. Persoonlijk vind ik dat het mbo vaak onderschat wordt. Als Landelijk Ambassadeur mbo 2021 wil ik daar verandering in brengen. Ik wil heel Nederland laten zien wat wij studenten in onze mars hebben en een inspirerend voorbeeld zijn voor anderen."

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

"Ik kom meestal heel positief en blij over, maar dat is soms ook anders. Ik heb last van angst. Soms heb ik momenten dat ik best wel onzeker wordt. Wat als ik iets fout heb gedaan? Vragen zoals dit spoken dan door mijn gedachten. Gelukkig gaat het steeds beter en weet ik mijzelf snel te herpakken in deze situatie's.

School: Vista college
Adres:
Postbus 207
6400 AE Heerlen