Midya Osso

Midya pakt aan!

Wordt Midya van Alfa-college Landelijk Ambassadeur mbo 2021?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Midya Osso

Deel mijn verhaalMidya Osso

Print mijn poster

Download poster
Interview met Midya

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Nu: Dienstverlening, niveau 2. Tijdens haar nominatie (2019-2020) volgde Midya de Entree-opleiding richting Zorg.

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

Midya: "Vanaf jonge leeftijd is mijn droom om met kinderen te werken. Ik houd van kinderen en het omgaan met kinderen. En ik ben behulpzaam. Na deze opleiding wil ik doorstromen naar de opleiding Onderwijsassistent of Pedagogisch Medewerker. Ik wil altijd blijven leren. Het leven is leren!"

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

Midya liep vorig jaar stage bij kinderopvang Kids 'n Ko. Vorig jaar liep Midya stage bij peuters. Midya vertelt: "Ik vind het leuk om met peuters te werken omdat je peuters veel kunt leren over kleuren en tellen, woordjes, spelletjes , boekjes voorlezen. Dit schooljaar ga ik stage lopen bij de baby's. Dat lijkt mij leuk omdat baby's schattig zijn. Ik vind het leuk om baby's te verzorgen, eten te geven, een schone luier te geven, te troosten, even te wandelen en spelen."

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

"Het lijkt mij leuk om in de kinderopvang te werken maar ik droom over verpleegkundige worden. Ik droom ervan om met een witte jas in het ziekenhuis te werken. Het liefste wil ik op de kinderafdeling werken."

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

"Ik houd erg van mode, ik zie er graag netjes en verzorgd uit en draag graag mooie kleding.
Mijn unieke kwaliteiten zijn dat ik erg behulpzaam ben: ik help graag anderen en wil goed omgaan met andere mensen. Ik ben erg leergierig, wil altijd nieuwe dingen leren en leren wat alles betekent. Als ik iets wil dan ga ik ervoor. Als het moeilijk is blijf ik het proberen. "

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

Midya heeft in april 2020 de verkiezing Alfa's Goud gewonnen. Zij is toen uitgeroepen tot Beste Student van het Alfa-college. De jury heeft enorme bewondering voor haar doorzettingsvermogen: "Al op zo’n jonge leeftijd een droom hebben en dit vervolgens ook nog waar weten te maken ondanks de moeilijke omstandigheden! Ze is leergierig en heeft een doel en gaat daar voor. Haar enthousiasme is een voorbeeld voor velen."
Zelf zegt Midya hierover: "Ik doe altijd mijn best op school, ik wil de dingen graag goed doen zodat ik nieuwe dingen leer. Ik blijf doorzetten, ook al is het moeilijk."

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

"Dat ik super lekker kan koken en bakken! Van traditionele recepten tot aan heerlijke koekjes. En daar maak ik graag foto's van!"

School: Alfa-college
Adres:
Postbus 233
9700 AE Groningen
Telefoon:
0800-8100Leerbedrijf: Kids 'n Ko
Adres:
Paasberg 42
7772 DJ Hardenberg
Student Midya Osso
Student Midya Osso
Midya tijdens prijsuitreiking
Midya tijdens prijsuitreiking