Mèjoe Meijs

Mèjoe pakt aan!

Wordt Mèjoe van ROC Rivor Landelijk Ambassadeur mbo 2021?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Mèjoe Meijs

Deel mijn verhaalMèjoe Meijs

Print mijn poster

Download poster
Interview met Mejoe

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Mèjoe volgt de opleiding Leidinggevende Travel, Leisure & Hospitality niveau 4, bij ROC Rivor waarvan hij in zijn tweede leerjaar zit. Hij geniet nog steeds volop van de opleiding en heeft het er heel erg naar zijn zin.

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

Deze opleiding past heel goed bij zijn toekomstbeeld. Het vakkenpakket was voor Mèjoe ook erg aantrekkelijk. Verder heeft hij vooraf ook nog met studenten van de opleiding gesproken, wat voor hem de doorslaggevende factor was om voor een opleiding in de toeristische sector te kiezen.

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

Mèjoe heeft stage gelopen achter de receptie bij een vakantiepark in Overijssel, waar hij intern verbleef en dus zijn zelfstandigheid kon ontwikkelen. Hij is tijdens zijn opleiding ook erg betrokken bij het organiseren en uitvoeren van grote evenementen evenals praktijkopdrachten. De taken waren divers, onder andere in de activiteitenbegeleiding, organisatie, ontvangst, en de promotie van evenementen. Deze taken komen bij zijn toekomstige beroep erg van pas, omdat hij namelijk graag achter de receptie op een cruiseschip wil werken.

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

Het inzicht wat Mèjoe heeft op een groot aantal gebieden en zijn enorme leergierigheid, maakt dat hij erg betrokken wil zijn bij het helpen en begeleiden van mensen. Hij is goed in mensen ontvangen op een gastvrije manier en het ze naar hun zin maken. Hij hoopt deze kwaliteiten toe te kunnen passen in zijn ambassadeurstraject, om zo niet alleen meer kennis op te doen, maar juist vooral om de mensen om hem heen te helpen.

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

Mèjoe herken je door zijn positieve instelling, vrolijkheid en zijn motivatie. Hij geeft nooit op en heeft geen moeite met zichzelf presenteren voor grote groepen. Mèjoe’s positieve en motiverende instelling werkt erg aanstekelijk en hij weet altijd een goede sfeer over te dragen op de mensen in zijn omgeving.

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

Omdat Mèjoe een verhaal heeft waarin hij zijn ervaringen binnen het mbo duidelijk naar voren brengt. Hij is heel positief over het mbo, maar hij ziet ook punten die extra aandacht verdienen. Mèjoe ziet de beperkingen die er in het mbo zijn voor sommige studenten en hij heeft heel goed nagedacht over oplossingen om deze problematiek aan te pakken. Tijdens zijn presentatie aan de onafhankelijke jury wist hij de jury omver te blazen met een tot in detail uitgewerkt plan over een onderwerp dat hem nauw aan het hart ligt. Tel daarbij zijn sociale vaardigheden, enorme enthousiasme en bevlogenheid en ook zijn kwetsbaarheid op en je hebt een geweldige ambassadeur.

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

Mèjoe heeft een heel duidelijk doel voor ogen wat betreft zijn beroep. Zijn bescheidenheid zorgt ervoor dat mensen niet altijd even snel inzicht hebben in de werkelijke kwaliteiten die hij te bieden heeft. Zo heeft hij zijn docententeam al meerdere keren versteld doen staan door de vele tienen die hij telkens weet te behalen met zijn gedetailleerde en tot in de puntjes uitgewerkte projecten.

School: ROC Rivor
Adres:
Postbus 365
4000 AJ Tiel
Telefoon:
0344-656200
Website:Leerbedrijf: Vakantiepark & Camping Mölke
Mèjoe Meijs
Mèjoe Meijs

RivorAmbassadeur 2020-2021Bekijk alle ambassadeurs 2021