pakt aan!

Wordt Loes van Drenthe College Landelijk Ambassadeur mbo 2021?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mijDeel mijn verhaal

Print mijn poster

Download poster
Interview met

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Loes volgt de opleiding verpleegkunde op het Drenthe College.

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

Loes: "Ik heb me altijd al geïnteresseerd voor een baan in de zorg. Maar omdat ik veel leuk vind weet ik nog niet precies op welke plek ik uiteindelijk terecht wil komen. Verpleegkunde is dan een mooie brede opleiding. En sowieso is het een heel interessant vak!"

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

"Ik heb een tijd lang een weekeindbaantje gehad in een verpleeghuis als zorgassistent. Met uitzondering van het verstrekken van medicatie heb ik me daar bezig gehouden met alle aspecten van zorg. In 2020 ben ik wel begonnen met een stage, maar door corona heb ik die helaas niet af kunnen maken."

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

"Ik wil natuurlijk eerst mijn opleiding afronden en daarna wil ik doorgaan met hbo-V. Een specialisatie binnen het beroep lijkt me leuk... alleen weet ik nu nog niet welke."

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

"Je zult me niet onmiddellijk herkennen: ik ben namelijk iemand die in eerste instantie een beetje op de achtergrond blijft... kat uit de boom kijken. Ik ben rustig en bescheiden. Maar binnen mijn werk en studie ben ik wel een doorzetter."

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

"Binnen mijn klas weet bijna niemand dat ik de Topacademie heb gedaan; een soort extra lesprogramma waarbij je ervaring opdoet met de zogenaamde 21st century skills. Echt een aanrader. Ik vond het zo leuk en waardevol dat ik besloten heb om het komend jaar buddy te zijn van één of meerdere studenten van de Topacademie. Verder heb ik geen aparte hobby's of zo: dansen en turnen... maar de meesten die mij kennen weten dat wel."

School:
Adres:

Leerbedrijf: Zorggroep Tangenborgh
Loes van der Veen
Loes van der Veen

Loes heeft de Topacademie bij DC gevolgd: haar manier om te werken aan haar eigen waardevolle toekomstBekijk alle ambassadeurs 2021