Lian Hees

Lian pakt aan!

Wordt Lian van ROC van Twente Landelijk Ambassadeur mbo 2021?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Lian Hees

Deel mijn verhaalLian Hees

Print mijn poster

Download poster
Interview met Lian

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Lian volgt de opleiding Middenkader Bouw bij ROC van Twente.

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

Lian heeft van jongs af aan affiniteit gehad met bouwkunde. "Toen ik klein was speelde ik vaker met blokken dan met poppen. Voor mij was het dus heel logisch om te kiezen voor een opleiding in de bouw."

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

Lian heeft het afgelopen jaar met succes 16 weken stage gelopen bij twee bouwbedrijven. Zij heeft meegelopen op een bouwplaats en diverse kantoortaken op haar genomen.

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

Lian wil iedereen laten weten dat je moet doen waar je goed in bent en passie voor hebt. Het maakt dan niet uit wat anderen denken of vinden, als je maar iets doet waar jezelf 1000% achter staat.

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

Lian is te herkennen als een zeer enthousiaste, welbespraakte en vrolijke jongedame die stevig in haar schoenen staat. Haar energie werkt aanstekelijk en, representatief als zij is, heeft Lian het vermogen anderen te informeren en te enthousiasmeren voor hetgeen zij staat.

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

Lian wil laten zien dat je met mbo alles kunt worden wat je wil zijn. Lian: "Ik omschrijf mijzelf als een echt ‘meisje-meisje’ en toch doe ik een typische jongensopleiding. Dat komt omdat ik het belangrijk vind om te doen wat ik leuk vind. Ik wil mij daarin niet laten beïnvloeden door vooroordelen. Mijn enthousiasme, doorzettingsvermogen en goede resultaten hebben mij laten zien dat dat haalbaar is. Als je iets doet dat je leuk vindt en bij je past, dan lukt het ook! Ik sta mijn mannetje in de bouw."

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

Dat ze ook wel eens heeft getwijfeld over haar studiekeuze tijdens de studie. Maar door goed relativeren is Lian toch tot het besluit gekomen en dat dit hetgeen is wat ze het leukste vindt. Ze wil er dan ook graag mee door want de bouw is haar passie. En daar draait het om.

School: ROC van Twente
Adres:
Postbus 636
7550 AP HengeloLeerbedrijf:
Lian Hees uitblinker
Lian Hees uitblinker

staande foto van Lian

Losse varianten Lian
Losse varianten Lian

Portretfoto van LianBekijk alle ambassadeurs 2021