Jessica Winters

Jessica pakt aan!

Wordt Jessica van Cibap vakschool voor vormgeving Landelijk Ambassadeur mbo 2021?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Jessica Winters

Deel mijn verhaalJessica Winters

Print mijn poster

Download poster
Interview met Jessica

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Jessica volgt de opleiding Creatief vakman bij Cibap.

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

Jessica: “Ik haal mijn motivatie uit het stukje dat je altijd kan blijven doorleren. In de wereld van de vakmanschap (meubelmakerij) ontstaan er steeds nieuwe technieken maar ook materialen! Ik vind het heel mooi in me te verdiepen in de technieken en de materialen, omdat je zonder deze kennis ook geen goede meubels kunt maken. En als je de basis hebt, kan je je klanten blij maken met de meubels die zij graag willen!

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

Ze heeft de nodige basis voor het maken van de meubels goed onder de knie. Haar materialenkennis blijft als maar groeien door zich er in te blijven verdiepen en zelf te blijven experimenteren. Ze neemt de verantwoordelijkheid, en als het moet zeker het voortouw!

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

Na haar opleiding aan het Cibap wil Jessica naar de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hier wil ze haar kennis uitbreiden op het gebied van kunst, materialen en andere technieken. Later wil ze met de basis van het meubels maken en de kennis van de kunst academie, de kunst en de meubels samen brengen tot haar eigen meubellijn!

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

Jessica herken je doordat ze een erg strategische deelnemer is. Eerst goed nadenken en dan handelen. Als je dingen doet zonder vooraf bij na te denken maak je al gauw fouten. Ze is een echte doorzetter en geeft niet eerder op voordat alle manieren zijn geprobeerd. Ook is Jessica te herkennen door haar stralende lach, enthousiasme en wilskracht!

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

Jessica is gevraagd door het Cibap om hun ambassadeur te worden. En deze uitdaging pakte ze meteen met beide handen aan! Zo zal ze de titel voor Landelijk Mbo ambassadeur ook met beide handen aanpakken en er vol voor gaan. Het lijkt haar ook mooi om aan de rest van Nederland te laten zien dat het Mbo niet “zomaar” het Mbo is, maar dat alle mbo’ers speciaal zijn. En dat er zonder het Mbo geen goed functionerende maatschappij is.

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

Jessica heeft altijd heel fanatiek gesport. Ze wilde het liefst alle sporten uitproberen. Toen ze 5 was en haar eerste hockeytraining had gehad, vroeg ze aan de hockeytrainer wanneer ze wedstrijden mochten spelen. Ook heeft ze 7 jaartjes getennist en uiteindelijk heeft ze ook nog ruim 7 jaar gebasketbald!

School: Cibap vakschool voor vormgeving
Adres:
Nijverheidstraat 11
8031 DZ Zwolle
Telefoon:
038-4546944
E-mail:
Website:Leerbedrijf: Van Keulen Interieurbouw
Adres:
Van den Bergsweg 18
Nijverdal
Telefoon:
0548-610555
Jessica @work
Jessica @work

Handen uit de mouwen bij Van Keulen Interieurbouw. Een tof bedrijf waar Jessica met veel plezier stage loopt.