Jade van der Burgh

Jade pakt aan!

Wordt Jade van ROC Mondriaan Landelijk Ambassadeur mbo 2021?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Jade van der Burgh

Deel mijn verhaalJade van der Burgh

Print mijn poster

Download poster
Interview met Jade

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Jade van der Burgh volgt de opleiding Verpleegkunde bij ROC Mondriaan.

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

Jade: "Ik vind deze opleiding erg leuk en ik ben heel blij dat ik zeker in deze tijd wat kan betekenen voor andere mensen."

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

"Ik loop nu stage in het Reinier de Graaff ziekenhuis en werk ook nog bij de zorgorganisatie 's Heerenloo met gehandicapten. Dat is allebei erg verschillend maar heel erg leerzaam! Wat ik ook erg leerzaam vond was mijn stage vorig jaar. Die heb ik namelijk in het buitenland gedaan, in Spanje. Dat was een hele gave ervaring!"

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

"Nu ik in mijn laatste jaar zit ben ik al veel over de toekomst gaan nadenken. Na mijn opleiding ga ik hbo Verpleegkundige doen. Nu hoor ik je denken: waarom heb je niet gekozen voor de korte weg en heb je niet eerst havo gedaan in plaats van het mbo? Ik heb gekozen voor het mbo omdat ik in mijn vierjarige opleiding al heel veel praktijkervaring heb opgedaan die ik voor de rest van m'n leven mee zal dragen. Ook wilde ik al vroeg proeven van dit beroep en tot de dag van vandaag heb ik geen spijt van mijn keuze. Als ik mijzelf vergelijk met een hbo'er heb ik zeker weten meer praktijkervaring. Daarom ben ik trots op het mbo! Zonder de mensen op de vloer zijn we niets!"

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

"Ik ben makkelijk te herkennen tijdens het programma. Zoek namelijk maar naar de kleine blonde dame met een bril. Als diegene ook nog enthousiast, spontaan en aanwezig is, dan ben ik het!"

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

"Over deze vraag heb ik al vaak nagedacht. Ik denk vanwege mijn enthousiaste en actieve houding. Ik help graag mee op open dagen, ben lid geweest van de medezeggenschapsraad, doe mee aan extra activiteiten zoals een onderzoek naar zorgrobots en ik zet me in voor het verbeteren en vertegenwoordigen van het mbo. Daarom denk ik dat ik een goede mbo-ambassadeur zou zijn. Ik zie tijdens mijn werk dat mbo'ers hard nodig zijn op de vloer en veel meer praktijkkennis hebben. Hierover kan ik veel vertellen en dankzij mijn enthousiasme kan ik het mbo goed vertegenwoordigen."

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

"Ik ben een open boek en ik heb dus niet veel geheimen. Misschien weten veel mensen niet dat ik het erg jammer ga vinden als ik mijn diploma heb en van school af moet. Ik heb hier namelijk zo'n leuke tijd gehad en ik ging elke dag met plezier naar school."

School: ROC Mondriaan
Adres:
Leeghwaterplein 72
2521 DB Den HaagLeerbedrijf:


Bekijk alle ambassadeurs 2021