Femke Kingma

Femke pakt aan!

Wordt Femke van Terra Landelijk Ambassadeur mbo 2021?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Femke Kingma

Deel mijn verhaalFemke Kingma

Print mijn poster

Download poster
Interview met Femke

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Femke volgt de opleiding Food, Life & Innovation op Terra.

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

Femke wist niet goed welke opleiding bij haar interesse in voeding paste. Niet koken, maar echt in voeding in de breedste zin van het woord. Na het bezoeken van de open dag was ze om: de opleiding Food, Life & Innovation past bij haar. Hier leer je alles wat zij graag wil weten: welke reis voedsel maakt vanaf de bron tot op je bord, de rol van voeding op je gezondheid, hoe kun je mensen/bedrijven hierover informeren, wat kunnen we doen tegen voedselverspilling, hoe kan alles duurzamer? Juist het leren in de praktijk vindt Femke ontzettend leerzaam en leuk.

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

In het eerste jaar heeft Femke stage gelopen bij een groot logistiek voedingsbedrijf die maaltijden en voedingsproducten verzorgen voor onder andere verzorgingshuizen. Tijdens deze stage kreeg zij de ruimte en de vrijheid om veel verschillende dingen te doen en te leren. Bijvoorbeeld meedraaien op de logistieke afdeling en met de kwaliteitsmanager op pad. Femke heeft al voor veel opdrachtgevers gewerkt. Zo heeft zij bijvoorbeeld een gezonde workshop gegeven bij penitentiaire inrichting (PI) Esserheem te Veenhuizen.

Femke bedacht samen met klasgenoten een oplossing voor eetbare producten die nu weggegooid worden, namelijk pompoenpatat. Met dit idee won ze de MBO Voedselverspilling Challenge 2019! Akker- en tuinbouwbedrijf Nieuw Udengast levert pompoenen aan supermarkten. Niet alle pompoenen voldoen aan de eisen voor verkoop; ze zijn te klein of hebben een verkeerde kleur, maar zijn verder prima. Samen met Snackbar van de Toekomst hebben de studenten geëxperimenteerd met het maken van pompoenpatat. De patat is getest bij consumenten, er is een bijpassende saus ontwikkeld en de eerste pompoenpatat is al verkocht.

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

Femke herken je aan haar stralende lach, blonde haren, haar sprankelendheid en haar kennis om de wereld een stukje beter te maken!

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

Femke is samen met klasgenoten uitgeroepen tot winnaar van de MBO Voedselverspilling Challenge 2019! Zij heeft een oplossing bedacht voor een groot probleem, namelijk eetbare producten die nu weggegooid worden.

Daarnaast is Femke lid van de Voedsel Jongerenraad. Deze heeft zij samen met klasgenoten en vakexperts opgezet. De Voedsel Jongerenraad is op dit moment genomineerd voor de publieksprijs van de Sustainabul MBO 2020.

School: Terra
Adres:
Hereweg 99
9721 AA Groningen
Telefoon:
0505292929
E-mail:
Website:Leerbedrijf:
Winnaar Voedselverspilling challenge!
Winnaar Voedselverspilling challenge!

Femke staat rechts!Bekijk alle ambassadeurs 2021