Daan Timmermans

Daan pakt aan!

Wordt Daan van CITAVERDE College Landelijk Ambassadeur mbo 2021?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Daan Timmermans

Deel mijn verhaal



Daan Timmermans

Print mijn poster

Download poster




Interview met Daan

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Daan volgt de Entree-opleiding Plant en (groene) leefomgeving. Dit is een speciaal traject voor kwetsbare jongeren en is een samenwerking tussen CITAVERDE College en Boerderij Vorster Hand.

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

Daan: "Ik vind het fijn om in de buitenlucht te werken. Ik wil graag iets met plantenteelt gaan doen. Ik vind het mooi om aan het proces van zaadje tot plant te werken. Ik ben twee opleidingsrichtingen aan het onderzoeken: de mbo-opleiding Loonwerk of de opleiding Teelt om iets in de zaadveredeling te kunnen gaan doen. Ik wil hierna niveau 2 gaan doen en doorgroeien naar niveau 3."

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

"Ik krijg veel praktijklessen op de boerderij. Ook heb ik al 2 x 3 maanden stage gelopen (2 dagen per week) op een zaadveredelingsbedrijf. Recent heb ik mijn tractorrijbewijs behaald."

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

"Ik vind het belangrijk dat ik 's morgens als ik opsta zin heb om naar mijn werk te gaan, dat ik gelukkig ben. Daarom wil ik nu de juiste keuzes maken, zodat ik later met veel plezier en voldoening ergens kan werken. "

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

"Ik ben een echte aanpakker en ik vind het belangrijk iets goed te doen. Ik neem niet automatisch de leiding, maar ik werk graag samen met een team naar een doel."

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

Wij zijn supertrots op Daan omdat hij in de leeromgeving die hij nu geboden krijgt super goed functioneert. Hij gaat zijn Entree-diploma halen, gaat doorgroeien naar regulier niveau 2 en ook niveau 3 behoort tot zijn mogelijkheden. Hij heeft veel pech gehad door zijn gezondheid, moet veel discipline tonen om daarmee goed om te gaan maar het lukt hem! Recent heeft hij de Commissie Kwaliteitsafspraken MBO verteld over zijn opleiding en hoe dat allemaal georganiseerd wordt door school. De Commissie was onder de indruk van zijn verhaal en vond hem een ware ambassadeur!

Dit zegt hij zelf over zijn schooltraject: "Op de basisschool ben ik uitgevallen (toen ik in groep 8 zat) vanwege een ziekte. Na revalidatie ben ik in het speciaal onderwijs terecht gekomen. Daar ben ik ook uitgevallen vanwege mijn gezondheid (toen ik 16 was). In 2019 kwam ik via de leerplichtambtenaar in contact met het project Vorster Hand. Ik heb twee weken meegelopen en ben na de zomervakantie hier aan mijn opleiding begonnen. Ik heb inmiddels via therapie geleerd om mijn ziekte onder controle te krijgen. En ik ben een opleiding aan het doen die goed bij mij past. Ik heb zelfs recent mijn tractorrijbewijs behaald via school. Dat had niemand ooit voor mogelijk gehouden. Ik heb goede vooruitzichten, want ik ga nu wél een diploma halen."

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

"Ik praat heel gemakkelijk over wat ik heb. Het is wat het is. De mensen in mijn klas bijvoorbeeld, die weten wat mij overkomen is. Ik heb een droom om een roadtrip door America te gaan maken, dat weten nog niet veel mensen over mij. Daar heb ik het nog niet veel over gehad."

School: CITAVERDE College
Adres:
Postbus 569
6040 AN Roermond
Website:



Leerbedrijf: Boerderij Vorster Hand




Daan Timmermans
Daan Timmermans


Bekijk alle ambassadeurs 2021