Bram Hoftijzer

Bram pakt aan!

Wordt Bram van SOMA College Landelijk Ambassadeur mbo 2021?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Bram Hoftijzer

Deel mijn verhaalBram Hoftijzer

Print mijn poster

Download poster
Interview met Bram

Welke opleiding volgt de ambassadeur?

Bram volgt de bol opleiding Allround monteur mobiele werktuigen (niveau 3) aan het SOMA College in Harderwijk.

Wat is haar/zijn motivatie om voor deze opleiding te kiezen?

Bram is op de middelbare school begonnen op de havo. Al snel merkte hij dat de verhouding theorie ten opzichte van de praktijk niet bij hem paste. Hij is daarom op zoek gegaan naar een studie die meer praktijkgericht was. Via collega’s hoorde hij over de opleiding Allround monteur mobiele werktuigen en bezocht vervolgens een open dag van het SOMA College. Hij was direct enthousiast. Zijn enthousiasme voor de opleiding zat hem met name in zijn nieuwsgierigheid naar de werking van de verschillende systemen en dan met name naar die van de grondverzetmachines. En natuurlijk het feit dat hij gewoon lekker aan de slag kon met veel praktijklessen.

Welke ervaringen heeft de ambassadeur al opgedaan in haar of zijn toekomstige beroep?

Dat je veel theorie van school kan toepassen in de praktijk is wat Bram elke dag weer tegenkomt. Hij heeft hydraulische systemen opgebouwd, reparaties gedaan aan hydraulische en elektrische systemen en hydraulische graafmachines gebouwd.

Welke dromen of plannen heeft de ambassadeur voor haar/zijn toekomst?

Bram wil graag de vervolgopleiding Technicus mobiele werktuigen op niveau 4 doen. Daarna kijkt hij verder of hij nog verder wil studeren in het hbo of dat hij aan het werk gaat bij bijvoorbeeld het familiebedrijf.

Hoe herkennen we de ambassadeur tijdens het programma Mbo’ers Pakken Aan?

Bram is een jongen met veel enthousiasme en passie voor het vak. Hij is beleeft en bescheiden. Hij kan door zijn enthousiasme goed communiceren met collega's en klasgenoten. En hij schroomt niet om vragen te stellen, hij wil graag leren!

Waarom moet zij/hij Landelijk Ambassadeur mbo worden?

Bram heeft zich in zijn opleiding als persoon enorm ontwikkeld. Hij heeft een brede technische kennis en koppelt deze theoretische kennis zonder moeite aan de praktijk en geeft het vorm. Zijn brede kennis komt onder andere voort door interesse in diverse onderwerpen die te maken hebben met zijn opleiding.

Wat weet bijna niemand over haar/hem?

Bram zijn grote hobby is drummen. Hij heeft een paar jaar geleden bij een orkest gezeten, maar door school en het intern wonen op de campus staat dit op een lager pitje. Wel krijg hij nu drumles van Thijs Rensink, de drummer van Miss Montreal. Super enthousiast is hij om zoveel te mogen leren van hem. Elk vrij moment die hij thuis heeft, spendeert hij daarom in de kelder achter het drumstel.

School: SOMA College
Adres:
Postbus 332
3840 AH Harderwijk
Telefoon:
0341-499140Leerbedrijf:
Bram Hoftijzer
Bram Hoftijzer
Bram aan het sleutelen
Bram aan het sleutelen
Bram op de machine
Bram op de machine


Bekijk alle ambassadeurs 2021