Wouter van den Heuvel

Wouter pakt aan!

Wordt Wouter, student medewerker marketing en communicatie, van ROC van Twente de landelijke ambassadeur mbo 2019?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Wouter van den Heuvel

Deel mijn verhaalWouter van den Heuvel


Interview met Wouter

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

“Drie jaar geleden, zou ik hier absoluut niet durven staan. Sterker nog, drie jaar geleden zou ik nergens durven staan.” Wouter was namelijk gameverslaafd. Hij kon dagen, weken helemaal niks doen. Het was “Eat, sleep, game, repeat”, zoals hijzelf vertelde. Totdat Wouter het roer omgooide en nieuwe dingen probeerde om vervolgens het maximale eruit te halen. Wouter heeft een ondernemende houding aangenomen. Ondernemerschap betekent voor Wouter het maximale uit jezelf halen en elke dag blijven leren & verbeteren. En precies dat, gunt Wouter iedereen op het mbo. “Je hoeft niet persé een eigen bedrijf te hebben, ondernemerschap is juist ook een ondernemende houding hebben. En daar gaan werkgevers in de toekomst nog veel meer om vragen.”

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Aan het begin van zijn studie was Wouter totaal gameverslaafd. Nachtenlang doorhalen achter zijn computer. Hij was niet goed bezig met zijn leven en ambities. Tot hij roer heeft omgegooid. Hij nam deel aan de organisatie van de Week van het Ondernemen en begon zichzelf eindelijk eens buiten het gamen om te ontwikkelen. En die zelfontwikkeling werkte voor hem verslavend. Vanuit die passie is hij zijn eigen webdesignbedrijf begonnen: Gofourward Webdesign. Toen hij daarnaast ook nog mocht deelnemen aan het versnelde traject van zijn Marketing & Communicatie opleiding wist hij het zeker. Hij ga nooit meer terug naar die staat van onproductiviteit, en vanaf nu doet hij.. ALLES x10! Zo heeft Wouter meegedaan aan de Skills NK’s en daarbij is hij in de top 5 van Nederland gekomen. Ook heeft hij prachtige projecten opgezet zoals de ROC-Businessclub waarvan hij voorzitter is, CoWorkingSpace en EnschedeLab.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

,,Heel erg vet.” Dat vindt Van den Heuvel van zijn nominatie. ,,Eigenlijk zijn we allemaal het hele jaar door bezig. En als je dan genomineerd wordt, voelt dat toch als een soort erkenning.” ,,Ik ga me nu volledig richten op de landelijke finale”, vertelt de Mbo Uitblinker 2019 van ROC van Twente. En hij heeft al een speerpunt bedacht. ,,Het mbo moet meer ondernemerschap krijgen. Daar ga ik me hard voor maken.”

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Voor Wouter ligt de toekomst in het verbeteren van de hulp en begeleiding op gebied van ondernemerschap. Het is iets wat studenten in de komende jaren zo ontzettend vooruit kan helpen. Doe waar je goed in bent, volg je passie en draag bij aan de wereld, zowel economisch als ecologisch. Ik wil graag studenten die willen beginnen met een onderneming of deze al hebben maar niet weten hoe ze verder moeten helpen. Net zoals de geweldige hulp die ik tijdens deze periodes heb gehad en nog steeds krijg. Kortom; het beste uit mijzelf en anderen halen voor een beter mbo.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Wouter is doelbewust en gaat voor een optimaal resultaat. Hij is veelzijdig, slim, zelfbewust en hét voorbeeld van een student met een ondernemende houding.
Door de stage bij Ondernemerslab ziet Wouter kansen die hij makkelijk weet om te zetten in daden. Hij is voor de ROC Businessclub en Ondernemerslab van grote waarde. Daadkrachtig, een verbinder en doelgericht. Een echte aanpakker!

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Wouter was een student met de focus op gaming. Het ging niet goed op school, twee opleidingen gesjeesd. Ook bij Marketing, Communicatie en Evenementen ging het niet goed. Tot Wouter het licht zag en met ondernemerslab contact zocht. Jongens en meiden die daarin zélf het initiatief nemen zijn natuurlijk op de plaats bij ondernemerslab. Door Wouter in de week van het ondernemen www.wvho.nl mee te laten doen heeft hij veel over zichzelf geleerd. De skills die dáár werden aangesproken brachten hem op het idee te gaan ondernemen. Zélf de verantwoordelijkheid te pakken en zélf voor resultaat te gaan. Niet wijzen naar de omstandigheden, niet wijzen naar een ander maar zélf de verantwoording oppakken. Dáár is Wouter inmiddels een uitblinker in. Hij initieert zichzelf én anderen, is een voorbeeld en een inspiratiebron voor zichzelf, maar vooral ook voor anderen. Een kartrekker, een ondernemende jongen die bezig is zijn eigen toekomst kleur en invulling te geven. Daarmee stuurt hij niet alleen zichzelf maar is vooral een voorbeeld voor anderen. Een échte uitblinker dus ….

School: ROC van Twente
Adres:
Postbus 636
7550 AP HengeloLeerbedrijf: Ondernemerslab Twente
Team Noord-NederlandBekijk alle ambassadeurs 2019