Vince Jansen

Vince pakt aan!

Wordt Vince, student ict-beheerder, van De Leijgraaf de landelijke ambassadeur mbo 2019?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Vince Jansen

Deel mijn verhaalVince Jansen


Interview met Vince

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Vince Jansen is student ICT-Beheer op De Leijgraaf, 21 jaar en woont in Nistelrode. Na het afronden van niveau 3 is hij afgelopen schooljaar begonnen aan niveau 4. Vince is positief ingesteld en denkt vooral in mogelijkheden. En dat hij daar soms wat hulp bij nodig heeft, vindt hij niet vervelend, ook niet om daar om te vragen. Vince is blind.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Met hulpmiddelen als een schermlezer, een braille leesregel en zijn Apple Watch is hij op zijn plek in het reguliere mbo-onderwijs. Het goed kunnen inleven in een klant is waar Vince binnen zijn vakgebied in uitblinkt. Natuurlijk komt hij tijdens zijn studie en zijn stage dingen tegen die lastiger zijn omdat hij niet kan zien. Maar hij denkt zelf in mogelijkheden.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

"Als ambassadeur wil ik een steentje bijdragen in het wegnemen van vooroordelen. En de werelden van mensen met een visuele beperking en die van ziende mensen dichter bij elkaar brengen. Ook mensen zonder beperking hebben daar een rol in. Denk aan werkgevers, stagebedrijven en het onderwijs. Durf het aan met mensen die visueel beperkt zijn en durf mij gewoon iets te vragen. Zie en ervaar elkaar als mens. Wees meer nieuwsgierig naar elkaar. Doe iets met je talent en maak gebruik van elkaars talenten."

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Naast zijn passie voor het ICT-vak is Vince muziekliefhebber. Van Elvis tot Trance het wordt door hem allemaal gewaardeerd. Hij is lid van een band en is hij in zijn element als hij met geluidstechniek- en opnames bezig mag zijn. Een andere hobby is het bezoeken van pretparken vanwege de achtbanen. “Walibi heeft de leukste maar voor de beleving van het geluid is de Efteling toch favoriet”.

Vince wil graag zijn diploma halen en een goed netwerk opbouwen. Hij ziet het als zijn missie om studenten en docenten kennis te laten maken met de wereld van mensen met een visuele beperking. Hij wil dat mensen nieuwsgierig worden naar mensen die blind zijn.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Als je als ziende persoon in een bedrijf komt voor blinden en slechtzienden www.babbage.com en je ziet en hoort wat Vince daar presteert als volledig blind zijnde dan kan je niet anders concluderen dat hij over een geweldig doorzettingsvermogen moet beschikken. De kwaliteit van zijn werkzaamheden op de Servicedesk is vele malen beter dan van menig student die alles kan zien. Persoonlijk dacht ik voor dat ik Vince aan het werk zag “Hoe kan een blinde student zich handhaven in een ziende ICT-wereld?" Met de hulpmiddelen die hij beschikbaar heeft levert hij een kwaliteit die op geen enkele manier onder doet aan dat wat een ziende student oplevert.

Bert van Boxtel
Docent De Leijgraaf

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Het is fantastisch dat Vince is genomineerd is voor landelijke ambassadeur mbo. Hij is extreem gemotiveerd geweest om tijdens zijn stage een goed resultaat neer te zetten. Voor zijn stageopdrachten vanuit school heeft hij uitstekende cijfers behaald, maar hij heeft tegelijkertijd ook een grote bijdrage geleverd binnen het bedrijf door het uitvoeren van werkzaamheden. Het feit dat Vince blind is geeft hem juist geen beperking, maar biedt hem allerlei kansen om zijn talenten op technisch gebied optimaal te benutten. Vince is een absoluut voorbeeld voor vele mbo-studenten en zou wat ons betreft een sterke mbo-ambassadeur zijn!

Joost van Loon
Babbage
Operationeel Manager

School: De Leijgraaf
Adres:
Postbus 420
5460 AK Veghel
Telefoon:
0880 17 00 00
Website:Leerbedrijf: Babbage Automation
Team Zuid-NederlandBekijk alle ambassadeurs 2019