Shadi Fakiani

Shadi pakt aan!

Wordt Shadi, student travel & hospitality, van ROC Mondriaan de landelijke ambassadeur mbo 2019?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Shadi Fakiani

Deel mijn verhaal



Shadi Fakiani


Interview met Shadi

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

We hebben voor Shadi gekozen omdat hij een prachtig en zelfs ontroerend voorbeeld is van een jonge vluchteling met hoop, idealen en ambitie. Zijn Nederlands is opmerkelijk goed voor iemand die hier nog maar drie jaar woont, en hij volgt nu zelfs een niveau 4 opleiding. Zijn schoolprestaties zijn uitzonderlijk goed, een vakdocent typeert hem als het toppunt van hospitality. Shadi is zeer sociaal vaardig, intelligent, punctueel en komt afspraken altijd na. Een docent zegt zelfs: “Het is een feest om deze student les te geven.” Hij kan een voorbeeldrol vervullen voor vele jongeren die vanuit een moeilijke positie aan hun toekomst werken in het mooie beroepsonderwijs. Hij verdient de eer die hem toekomt.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Shadi heeft tijdens de vakantiebeurs Utrecht bij het Griekse verkeersbureau als frontofficemedewerker gewerkt om informatie over het eiland Kreta aan de bezoekers te geven. Hij heeft ook 42 uur voor zijn opleiding gewerkt tijdens verschillende evenementen zoals One young world, ADO Den Haag, Care Caribbean, Feest aan zee en Power of Women. Uit de beoordelingsformulieren die hij van de organisatoren kreeg bleek zijn echte hospitality hart. Zo heeft hij bewezen dat communicatief erg sterk te zijn met een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Succes is een van de mooie dingen die veel mensen willen. Het is een groot succes voor mij dat ik genomineerd ben en gekozen tot ambassadeur van heel Mondriaan. Ik voel mij zeer vereerd en ik ben trots omdat ik de juiste studie heb gekozen die heel goed bij mij past en ook omdat ik Nederland als land heb gekozen om te leven. Hier heb ik een veilige omgeving waar ik mijzelf kan zijn en het beste kan geven om mijn doel te bereiken. Er zijn veel asielzoekers die alles hebben verloren en zij kunnen zich nog niet concentreren op hun studie. Ik hoop dat ik hen met deze functie kan motiveren. Het enige dat wij nodig hebben om ons doel te bereiken is zelfvertrouwen en dat ons verlangen naar succes groter is dan de faalangst.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Ik ben van plan om door te studeren om op een dag leidinggevende te zijn van een groep personeelsleden bij een internationale reisorganisatie. Dit wil ik bereiken door mij goed in te zetten op school en mij daarnaast goed te presenteren op mijn toekomstige stageplekken.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Wij hebben Shadi ingezet tijdens de vakantiebeurs in Utrecht en dat was een groot succes. De mensen daar lieten ons weten dat hij heel klantvriendelijk en accuraat te werk ging en de allerbeste student die ze daar ooit hadden meemaakt.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Shadi is een heel goed voorbeeld van iemand die hard aan zijn toekomst werkt vanuit een moeilijke positie. Vluchtelingen hebben het vaak niet makkelijk en ze denken soms dat hun situatie uitzichtloos is. Shadi laat hen zien dat je met veel leren en hard werken wel degelijk de top kan bereiken. Verder is hij heel vriendelijk, punctueel en staat hij altijd voor iedereen klaar.

School: ROC Mondriaan
Adres:
Leeghwaterplein 72
2521 DB Den Haag



Leerbedrijf:




Team Midden-Nederland