Sabria Zaid

Sabria pakt aan!

Wordt Sabria, student doktersassistente, van ROC Midden Nederland de landelijke ambassadeur mbo 2019?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Sabria Zaid

Deel mijn verhaalSabria Zaid


Interview met Sabria

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Docenten van alle locaties van de dertien mbo-colleges van ROC Midden Nederland konden kandidaten voordragen voor deze verkiezing. Vervolgens werd per college een mbo-uitblinker gekozen. De strijd om de titel Student van het jaar 2019 begon eind april met een Obstacle-run bij Flevonice. Een jury bestaande uit Neslihan Celikel, student van het Jaar 2018, Maroua Sadni, docent van het jaar 2018, en Shivani Madarie, studente en lid van de Centrale Studentenraad van ROC Midden Nederland beoordeelden de studenten op teamwork, assertiviteit, sociale inzet, doorzettingsvermogen en creativiteit. In de maand mei kregen de studenten de kans om tijdens een Social Challenge op Instagram te laten zien waarom zij de uitblinkers van hun college zijn. Tijdens het Uitblinkersgala van ROC Midden Nederland in de Stadsschouwburg Utrecht werd Sabria uit alle 18 voorgedragen mbo-studenten gekozen tot Student van het Jaar 2019. Haar docenten beschrijven haar als empathisch, enthousiast, zorgzaam en met veel verantwoordelijkheidsgevoel.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Werken met mensen is haar drijfveer. “Het is mooi om mensen te helpen, dat is wat ik wil.” Haar moeder is Verpleegkundige en werkt in de jeugdgezondheidszorg. “Ik ga vaak met haar mee en probeer dan zoveel mogelijk van haar werk op te pikken.” Ook als vrijwilliger doet Sabria ervaring op. “Ik help mee bij het Islamitisch Cultureel Centrum in Leidsche Rijn en help kinderen met lezen, speel met ze en ik zorg dat de boel schoon blijft. Dat is belangrijk en geeft zo veel voldoening!”

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Sabria: “Het mbo is echt voor de samenleving. En daar zorgen wij heel goed voor. Mijn moeder heeft mij al geleerd dat ik altijd goed voor andere mensen moet zorgen. Dat zorgzame heb ik van haar.”

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Over haar toekomstbeeld is Sabria heel duidelijk: “Eerst Doktersassistent worden, en dan door naar hbo-verpleegkundige of operatieassistent.” Haar interesse voor het vak wordt tijdens de opleiding flink aangewakkerd, vooral door de lessen Medisch Technisch Handelen waarin bijvoorbeeld het verwijderen van hechtingen en laboratoriumvaardigheden worden geoefend. Sabria is nu pas 1e jaars, dus ze heeft nog even te gaan!

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Sabria gaat pas in haar 2e studiejaar stage lopen.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Sabria gaat pas in haar 2e studiejaar stage lopen.

School: ROC Midden Nederland
Adres:
Postbus 3065
3502 GB Utrecht
Website:Leerbedrijf:
Sabria Zaid en wethouder Klaas Verschuure
Sabria Zaid en wethouder Klaas Verschuure

Uit handen van Klaas Verschuure, wethouder mbo van de gemeente Utrecht ontving Sabria Zaid, Student van het Jaar 2019, de beker en cheque.

Sabria Zaid en Fleur Vennik, docent van het jaar 2019
Sabria Zaid en Fleur Vennik, docent van het jaar 2019

Overzichtsfoto van alle uitblinkers van ROC Midden Nederland na het Uitblinkersgala op het podium in de Stadsschouwburg Utrecht verzamelden

Sabria Zaid student van het jaar 2019
Sabria Zaid student van het jaar 2019

Team Midden-Nederland