Pam Jacobs

Pam pakt aan!

Wordt Pam, student verpleegkunde, van Gilde Opleidingen de landelijke ambassadeur mbo 2019?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Pam Jacobs

Deel mijn verhaalPam Jacobs


Interview met Pam

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Uit 27 genomineerden is de 19-jarige Pam Jacobs uit Valkenswaard gekozen als winnaar. De student Mbo-Verpleegkundige van Gilde Zorgcollege in Weert kreeg de meeste stemmen van de jury én zo’n 600 genodigden tijdens het event TopTalent van Gilde Opleidingen. Pam is gekozen uit 27 toptalenten, die genomineerd waren door hun stagebedrijven.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Ze heeft alleen een groep gedraaid, toen een van haar collega's het even moeilijk had. Met haar inlevingsvermogen en authenticiteit steelt Pam de harten van haar cliënten en collega’s.

“Spuiten zetten is helemaal mijn ding. Maar het gaat natuurlijk vooral om de mensen. Ze verzorgen, begeleiden en samen werken naar een doel. Dat vind ik heel fijn.” Je kunt wel zeggen dat ze op haar stage laat zien dat ze helemaal geknipt is voor de zorg. Pam vond de werking van het menselijk lichaam altijd al ontzettend intrigerend en mooi. Daardoor trekt de zorg haar in het algemeen. Bovendien werkt ze graag met mensen. Ze vindt ze interessant, wil ze graag leren kennen. “Ik werk bij Kempenhaeghe met mensen met epilepsie en mensen met een verstandelijke beperking. Met hen vind ik het heel prettig werken.” Ook zorgt de mbo-studente graag voor haar cliënten, begeleidt zij hen en werkt ze samen met hen naar realistische doelen. “Dit geeft enorm veel voldoening. Ik wil ze ook stuk voor stuk leren kennen. Net als mijn collega’s trouwens. In de zorg leer je je cliënten en die mensen met wie je samenwerkt op verschillende manieren kennen. Je maakt mooie dingen mee, maar ook verdrietige, zoals sterfgevallen… Het klinkt misschien gek, maar ik vind het een eer dat ik in die laatste periode bij deze persoon en de familie mag zijn. Het is heel intiem. Ik leer hier veel van. Een hele belangrijke les is: geniet van de kleine dingen, iedere dag weer. Zij kunnen het niet meer.” En zo wordt iets wat heel zwaar en moeilijk is toch weer mooi.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

“Ik had het niet verwacht, maar ik vind dit echt héél cool.” Wat ze de mensen in de zaal meegaf: “Doe je werk met passie en vanuit je hart. En vooral voor mensen in de zorg: zorg goed voor jezelf, dan kun je ook goed voor anderen zorgen.”

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Pam wil graag na haar stage blijven werken bij Kempenhaeghe. Dit is een Centrum voor Epilepsiewoonzorg. Het is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking en epilepsie die begeleid zelfstandig willen gaan wonen of behoefte hebben aan wonen met 24-uurs begeleiding.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Haar stagebegeleidster Susanne Hovenier van Kempenhaeghe schreef in haar aanbevelingsbrief treffend: “Pam is een kanjer. Ze is heel betrokken, empathisch en professioneel. Zij was een bijzondere steun voor haar directe collega toen een van onze cliënten overleed. Ook in andere situaties heeft Pam zich bewezen. Zo heeft ze alleen de groep gedraaid, toen een van haar collega's het even niet meer kon. De cliënten lopen ook allemaal met Pam weg. Ze heeft een fijne vertrouwensband met hen opgebouwd. Kortom, Pam verdient de titel TopTalent.”

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Het team van Kempenhaeghe draagt Pam op handen. Met haar inlevingsvermogen en authenticiteit steelt ze de harten van haar cliënten en collega’s. Ze is leergierig, staat open voor feedback. Ze heeft met de cliënten een fijne vertrouwensband opgebouwd en neemt initiatief in haar werk.

School: Gilde Opleidingen
Adres:
Postbus 1094
6040 KB Roermond
Telefoon:
(088) 468 2000Leerbedrijf: Kempenhaeghe
Adres:
Hofpad 20
5595 EP Leende
Telefoon:
040-2279944
Pam Jacobs
Pam Jacobs

Student Gilde Opleidingen

Pam Jacobs
Pam Jacobs

Pam uitgeroepen tot TopTalent 2019 van Gilde Opleidingen.

Team Zuid-Nederland