Linh Ngo

Linh pakt aan!

Wordt Linh, student verkoopspecialist, van ROC Friese Poort de landelijke ambassadeur mbo 2019?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo

Support mij

Linh Ngo

Deel mijn verhaalLinh Ngo


Interview met Linh

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Linh is altijd aanwezig bij de voorlichtingsactiviteiten van ROC Friese Poort. Ze valt op omdat ze zo hard werkt en omdat haar prioriteit bij school ligt. Ze zit in de studentenraad, op de dag van de leraar deelde ze rozen uit aan haar docenten en ze gaat een idee over burgerschap pitchen bij de minister van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap. In het afgelopen schooljaar heeft Linh haar niveau 2 diploma Cum Laude behaald. Een ware ambassadeur.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

In de interne excellentie verkiezing van ROC Friese Poort, STAR Awards, overtuigde ze de jury met haar verhaal en haar kunnen. Uit verschillende nominaties uit alle locaties van ROC Friese Poort (meer dan 15. 000 studenten) kwam Linh naar voren als finalist. Op de dag van deze STAR Awards pitchte zij voor een vakkundige jury bestaande uit Tweede Kamerleden, wethouders en bestuurders. Ze werd de winnaar en werd in het zonnetje gezet in een goed gevulde Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Toen ik begon op ROCFriese Poort had ik nooit verwacht dat ik ambassadeur zou worden. Ik ben heel blij met deze nominatie en het is een enorme eer dat ik deze kans krijg. Met deze nominatie kan ik laten zien dat het mbo ertoe doet. Het mbo wordt namelijk heel erg onderschat, wij mbo-ers doen meer dan alleen met onze handen werken en je ontwikkelen in het vak. Je leert ook jezelf ontwikkelen als mens!

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Nu zit ik op niveau 3. Na deze opleiding wil ik graag verder naar niveau 4. Later wil ik graag naar het HBO en wil dan de lerarenopleiding Engels of bedrijfseconomie volgen.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Linh is leergierig en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel, hierdoor kan ze haar werkzaamheden zelfstandig plannen en organiseren.
Ze heeft een grote persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt door zich kwetsbaar op te stellen tijdens haar stage. Omgang en spontaan afstappen op 'vreemden' was voor Linh erg moeilijk. Door haar stage bij boekenwinkel AKO heeft ze hier grote stappen in gemaakt. Zo groot, dat ze een presentatie heeft gegeven voor de Minister van Onderwijs over burgerschapslessen in het mbo, én is gekozen voor de leerlingenraad van ROC Friese Poort.
Linh is gedreven en zet zich in voor haar medestudenten. Ze is nu al een echte ambassadeur door de vele activiteiten die ze onderneemt ter promotie van het mbo.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Jan Hiemstra: Ik ben spreekbuis voor AKO en ik ben trots dat een stagiair (Linh) genomineerd is. Graag willen we haar dan ook de ruimte geven om de vervolg stap te kunnen maken. Voor de komende tijd om de examen opdrachten te voltooien en duimen voor een goed resultaat bij de landelijke verkiezingen als mbo ambassadeur.

School: ROC Friese Poort
Adres:
Postbus 140
8900 AC Leeuwarden
Telefoon:
058 284 93 40Leerbedrijf: Ako Leeuwarden
Team Noord-NederlandBekijk alle ambassadeurs 2019