Lieke van den Boom

Lieke pakt aan!

Wordt Lieke, student stad en mens van Helicon Opleidingen de landelijke ambassadeur mbo 2019?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Lieke van den Boom

Deel mijn verhaal



Lieke van den Boom


Interview met Lieke

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Lieke is geselecteerd om haar lef, presentatie, uitstraling en 'groene' hart, een echte Heliconkanjer. Ze is sympathieke, enthousiast en zelfbewust. Kortom dé MBO-ambassadeur

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Samen met vrijwilligers heeft Lieke in haar eerste stage gewerkt in de Stadstuinderij. Een bijzondere plek, waar midden in de stad groenten en fruit worden geteeld, maar waar ook maatschappelijke participatie plaatsvindt. Lieke ondersteunde de vrijwilligers die mee kwamen helpen en leerde veel over het verbinden van professionele en informele zorg van verschillende doelgroepen.

In haar tweede stage borduurt Lieke voort op het sociale gedeelte van haar opleiding Stad en mens. Ze loopt stage bij Contourdetwern, een ontmoetingsplek in een Tilburg West waar wel 101 verschillende culturen wonen. Ze organiseert activiteiten voor kinderen, jongeren, ouderen.. bij elke doelgroep past ze zich aan.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Ik vind het fijn om te zien dat het werk wat je levert op deze manier wordt gewaardeerd. Ik zou graag mijn idee en bijlage willen leveren aan het mbo om op die manier dingen verbeteren of te veranderen. Door het creatief denken en op een andere manier naar dingen kijken zou ik mijn bijdrage kunnen leveren. Ik vind het leuk en interessant om met andere mensen samen te werken.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Lieke wil na het MBO naar het HBO doorstromen. Welke HBO-opleiding weet ze nog niet precies, maar door de brede vooropleiding Stad en mens kan ze nog alle kanten op. Door middel van (in totaal 5) stages ontdekt ze welk werkveld bij haar past.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Ondanks wat tegenslagen, bleef Lieke altijd positief! Ze is een student die je met veel verschillende doelgroepen kan laten werken. Ze is altijd vriendelijk, enthousiast en leergierig. Kortom: een topper!

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Zowel haar beide stagebegeleiders op stage als haar stagebegeleiders op school zijn hartstikke trots op Lieke. In eerste instantie komt zij rustig en afwachtend over, maar wat een potentieel heeft deze meid!

School: Yuverta
Adres:
Kooikersweg 2
5223 KA 's-Hertogenbosch
Telefoon:
0623081932
Website:



Leerbedrijf: Contour de Twern
Adres:
Sinopelstraat 1
5044 KP Tilburg
Telefoon:
013-4683857




Team Zuid-Nederland