Kim Kempeneers

Kim pakt aan!


Support mij

Kim Kempeneers

Deel mijn verhaalKim Kempeneers

Print mijn poster

Download poster
Interview met Kim

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Kim Kempeneers is geselecteerd als ambassadeur vanwege haar bijzonder persoonlijk en aangrijpend verhaal. Ondanks haar beperking door een verschrikkelijke ziekte gaat zij 100% voor haar opleiding dierverzorging! Zij is een echte doorzetter, heel strijdlustig en ambitieus.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Kim Kempeneers strijdt voor meer bekendheid voor de ziekte Meningokokken B. Toen Kim Kempeneers (22) uit Halsteren vijf jaar oud was kreeg ze de ziekte Meningokokken B. Een ziekte veroorzaakt door de bacterie meningokok. Deze ziekte kan hersenvliesontsteking of bloedvergiftiging veroorzaken. Kim kreeg het laatste, ze moest vechten voor haar leven. Uiteindelijk besloten de artsen om haar beide onderbenen en een vingerkootje te amputeren. Jaren van revalidatie en operaties volgden. Meningokokken B komt vooral veel voor onder kinderen jonger dan 5 jaar. Maar omdat de ziekte zo snel en grillig verloopt en ook een dodelijke afloop kan hebben, hoopt Kim dat met meer bekendheid de ziekte sneller opgespoord kan worden. Ze ging daarvoor onlangs naar de Tweede Kamer om haar verhaal te vertellen. Kim weet waar ze voor staat. Ze is ondanks alle tegenslagen enorm optimistisch en ook een inspiratiebron voor anderen.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Ik ben echt super enthousiast over het feit dat ik genomineerd ben en wil hiermee laten zien dat je ondanks een beperking de opleiding kan doen die je leuk vind en wil er voor strijden dat dit voor iedereen mogelijk is.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik wil. Ik zou het liefst na mijn opleiding asiel honden en honden uit het buitenland willen opleiden tot hulphond zodat er minder honden op straat leven en in asiels zitten.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Omdat Kim niet alleen ontzettend enthousiast is, maar ook altijd bereid is te helpen waar nodig. Kim gaat zelden gelijk na haar dienst naar huis, maar blijft vaak langer om te zien waar er nog extra handjes nodig zijn. Al met al is het altijd fijn om diensten met Kim te draaien!

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Niet meer dan normaal! Kim lijkt me een goede ambassadeur. Ze is representatief, sociaal vaardig en zoals eerder gezegd, altijd behulpzaam.

School: Scalda
Adres:
Postbus 102
4530 AC TERNEUZEN
Telefoon:
0115-641700
E-mail:
Website:Leerbedrijf: Gebouw-T
Kim Kempeneers
Kim Kempeneers

Team Zuid-NederlandBekijk alle ambassadeurs 2019