Jolein Grootjans

Jolein pakt aan!

Wordt Jolein, student veehouderij, van Terra de landelijke ambassadeur mbo 2019?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Jolein Grootjans

Deel mijn verhaalJolein Grootjans


Interview met Jolein

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Jolein zit nog maar in het eerste leerjaar van de opleiding Veehouderij. Toch heeft zij in dit eerste jaar al zoveel laten zien. Jolein is verkozen tot ambassadeur omdat ze een inspirator voor alle studenten van Terra is door haar enthousiaste inzet, haar leergierigheid, het stellen van vele vragen en een goede mentaliteit; een echte aanpakker!

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Jolein heeft eerst mbo-opleiding in de zorg gevolgd. Ze kwam er achter dat haar hart in de groene sector lag. Omdat Jolein zelf niet van een boerderij komt, was dit niet een hele logische stap, maar ze werkt er ontzettend hard voor. Jolein is heel leergiering. Juist omdat ze niet alles weet over het boerenleven vraagt ze veel en pakt ze alles aan. Ook al heeft ze het nog nooit eerder gedaan. Daarnaast heeft Jolein een grote rol vervult bij het organiseren van de Mudrun ‘Van boer naar burger’ en bij het allereerste landbouwcafé met Jan Huitema, Europarlementariër. Beide evenementen waren een groot succes.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

“Ik ben er superblij mee en vind het mooi dat ik mij in kan zetten voor het mbo. Ik zou graag aan alle studenten mee willen geven dat je door jouw inzet ver kunt komen, ook als je niet de ‘juiste’ achtergrond hebt voor een opleiding.”

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

“Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik wil gaan doen. Of werken in de Veehouderij of nog een vervolgstudie volgen op het hbo”.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

De stagebegeleider van Jolein omschrijf Jolein als zeer betrokken, super enthousiast en nieuwsgierig.
Jolein is erg open. Ze vertelt regelmatig op school over haar stage en deelt dit dan met klasgenoten en docenten. Van deze voorbeelden leren we allemaal. Bang om in de spotlight te staan is ze niet. Jolein heeft zich enorm ingezet voor de Mudrun ‘Van boer naar burger’. Naast de organisatie heeft zij hiervoor ook flink promotie gemaakt. Zo schittert ze onder andere in een promotiefilm van deze mudrun.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Het verbaast het leerbedrijf van Jolein niets dat Jolein verkozen is tot Terra MBO Ambassadeur 2019. Niet alleen op school blinkt zij uit. Ook op haar leerbedrijf en het bedrijf waar Jolein een bijbaantje heeft, verrast zij. “We moeten Jolein goed in de gaten houden, zij kan het nog wel eens verschoppen met haar kwaliteiten! Wij zullen er niet van opkijken als zij de landelijke MBO Ambassadeur wordt.”

School: Terra
Adres:
Hereweg 99
9721 AA Groningen
Telefoon:
0505292929
E-mail:
Website:Leerbedrijf:
Jolein Grootjans
Jolein Grootjans

Team Noord-NederlandBekijk alle ambassadeurs 2019