Joes Knook

Joes pakt aan!

Wordt Joes, student commercieel ondernemen, van Clusius College de landelijke ambassadeur mbo 2019?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Joes Knook

Deel mijn verhaalJoes Knook


Interview met Joes

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Joes is een ondernemende doorpakker die haar vmbo-diploma op het Clusius College cum laude behaalde. Het leek een logische stap om door te stromen naar de havo, maar ze merkte dat ze daar niet thuishoorde. Joes heeft dus heel bewust voor het mbo gekozen. Ze leert graag door te doen. Ze ziet een grote meerwaarde in het mbo en kan hier heel helder over vertellen.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Onze mbo ambassadeur is heel bewust met haar opleiding bezig. Ze geeft aan dat juist dat ook een grote meerwaarde van het mbo is: dat je er nog alle richtingen mee op kunt. Je kunt een eigen draai geven aan je opleiding door bewust te kiezen voor bepaalde opdrachten of stageplaatsen en dat doet ze dan ook.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Ze vindt het heel erg leuk dat zij genomineerd is als ambassadeur. Ze heeft zin in het vertegenwoordigen van het mbo en het Clusius College en kijkt uit naar alles wat deze nominatie met zich meebrengt.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Joes is op dit moment nog aan het verkennen welke kant ze op wil. Ze heeft mede om deze reden bewust gekozen voor het mbo. Uiteindelijk wil ze graag aan de slag in een hogere functie binnen een (bestaand) bedrijf.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Joes is intrinsiek gemotiveerd, en dat merk je. Het nemen van initiatief en het snel opnemen en toepassen van kennis is waar Joes in uitblinkt. Ze geeft leiding aan mensen die bij ons al meerdere jaren werken en is bijvoorbeeld niet bang om een groep mensen te trainen op het gebied van voedselveiligheid.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Volkomen terecht dat Joes deze kans krijgt. In haar eerste maand als stagiaire was het voor ons al een uitblinker. Laat staan wat ze in een langere periode kan bereiken!

School: Clusius College
Adres:
Drechterwaard 10-A
1824 EX Alkmaar
Telefoon:
072-5147666
E-mail:
Website:Leerbedrijf: Koolen Champignons B.V.
Team Noord-NederlandBekijk alle ambassadeurs 2019