Jerald de Leeuw

Jerald pakt aan!

Wordt Jerald, student av-specialist/filmmaker, van Koning Willem l College de landelijke ambassadeur mbo 2019?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Jerald de Leeuw

Deel mijn verhaalJerald de Leeuw


Interview met Jerald

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Wij zouden Jerald heel graag willen nomineren als uitblinker van onze opleiding. Zowel op school als op stage is hij erg gemotiveerd, super leergierig en een enorme aanpakker. Daarbij gaat hij niet snel naast zijn schoenen lopen, stimuleert en enthousiasmeert anderen en stelt zich te allen tijde dienstbaar op. Hij levert kwaliteit, is een broadcast-topper, is punctueel, communiceert prima en komt afspraken na. Jerald denkt vaak groter, naast eigen belang denkt hij ook aan het effect op de omgeving en mensen die deelnemen aan zijn projecten.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Op de middelbare school was Jerald al veel bezig met mensen vermaken d.m.v. video, photoshop en YouTube. Hij heeft op het vmbo meegedaan aan de Skills Talents vakwedstrijd en is toen 2e geworden.
De Glazen School (Serious Request) heeft hij gelanceerd op het college. Dit werd een meercamera live uitzending waarbij hij het niet alleen technisch voor elkaar heeft gekregen, maar ook grotendeels de bedenker van het inhoudelijke programma was wat hij vervolgens vlekkeloos presenteerde. Dit is een van de vele voorbeelden van hoe Jerald projecten aanpakt. Binnen en buiten school.
Tijdens zijn stage bij radio 538 heeft hij een half jaar lang de ochtendshow ‘Evers staat op’ geschakeld. Daarnaast deed hij dit voor evenementen als het ‘Amsterdam Dance Event’, ‘Vrienden van Amstel live met Coen en Sander’ en ‘the Voice of Holland’. Als kers op de taart was hij werkzaam bij de 12 uur durende uitzending van het afscheid van Edwin Evers.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Het is een enorme eer om genomineerd te worden voor de student van het jaar award! Normaal gesproken zie ik elk project dat ik mag doen al als een beloning. Dat ik nu tevens ben genomineerd voor deze prijs boven op de beloningen maakt het natuurlijk alleen maar extra speciaal!

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Sinds kort heb ik een eigen bedrijf en daar zou ik me graag meer in willen verdiepen. Na mijn diplomering wil ik betrokken zijn bij het produceren en regisseren van de grotere evenementen en festivals in zowel binnen als buitenland! Mijn doel zal altijd blijven om de kijker het gevoel te geven dat ze er helemaal bij betrokken zijn!

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Jerald is geselecteerd vanwege zijn allround kwaliteiten. Hij krijgt organisatorisch dingen voor elkaar wat een ander niet zou kunnen. Hij valt op als student doordat hij een drive heeft voor het vak en omdat hij altijd de uitdagingen opzoekt. Hij is een grote creatieve denker, die verschillende mensen bij elkaar brengt om interdisciplinair vorm te geven aan de projecten. Hij is betrouwbaar en heeft altijd goede zin!

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Jerald is echt een topper! Super talentvol en zit vol met ambitie. Schakelen, draaien, editen, photoshoppen. Op meerdere vlakken is hij een uitblinker, dat is vrij uniek voor iemand die nog midden in zijn opleiding zit en nu al het weet te masteren. Van alle stagiaires die ik in 7 jaar heb gehad steekt hij er zeker bovenuit!

School: Koning Willem I College
Adres:
Postbus 122
5201 AC ‘s-Hertogenbosch
E-mail:
Website:Leerbedrijf: Talpa/Radio 538
Bekendmaking Student van het Jaar 2019
Bekendmaking Student van het Jaar 2019

Tijdens de uitreiking op 22 mei werd middels deze video bekendgemaakt dat Jerald de Leeuw gekozen is tot Student van het Jaar 2019. Bekijk de video en kom er achter waarom juist hij gekozen is.

Livestream 'Glazen School'
Livestream 'Glazen School'

Jerald organiseerde voor Serious Request het project 'Glazen School', een meercamera live uitzending waarbij hij het niet alleen technisch voor elkaar heeft gekregen, maar ook grotendeels de bedenker van het inhoudelijke programma was. Dat presenteerde hij vervolgens vlekkeloos. Dit is een van de vele voorbeelden van hoe Jerald projecten aanpakt.

Jerald de Leeuw: Koning Willem I College Student van het Jaar 2019
Jerald de Leeuw: Koning Willem I College Student van het Jaar 2019

Jerald werd namens zijn afdeling genomineerd voor de Koning Willem I College Awards. Hij werd gekozen tot Student van het Jaar 2019, maar pakte daarnaast ook nog twee keer de derde prijs in de categorieën Vakmanschap en Innovatie.

Jerald is genomineerd!
Jerald is genomineerd!

Jerald werd genomineerd namens de afdeling Media, Art & Performance voor de Koning Willem I College Awards 2019!

Jerald de Leeuw
Jerald de Leeuw

Student AV-specialist/Filmmaker op het Koning Willem I College.

Stage
Stage

Jerald liep stage bij Talpa / Radio 538. Hij schakelde daar een half jaar lang de ochtendshow 'Evers staat op'. Daarnaast werkte hij mee aan evenementen als Amsterdam Dance Event, Vrienden van Amstel live met Coen & Sander, The Voice of Holland en als kers op de taart, het afscheid van Edwin Evers

Student van het Jaar 2019
Student van het Jaar 2019

Jerald was totaal verrast dat hij gekozen werd tot Student van het Jaar 2019!

Naast de titel nog 2 prijzen!
Naast de titel nog 2 prijzen!

Niet alleen werd Jerald Student van het Jaar, hij pakte ook de derde prijs in de categorieën 'Vakmanschap' en 'Innovatie'!

Eerste reactie
Eerste reactie

Presentator Valerio wilde natuurlijk weten hoe het voelt om gekozen te worden tot Student van het Jaar. "Zoiets verwacht je niet", zegt hij. "Deze prijs is een mooi gebaar voor de dingen die ontzettend leuk zijn om te doen".

Team Zuid-NederlandBekijk alle ambassadeurs 2019