Hendrik de Kok

Hendrik pakt aan!

Wordt Hendrik, student verpleegkunde VOZ, van ROC Tilburg de landelijke ambassadeur mbo 2019?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Hendrik de Kok

Deel mijn verhaalHendrik de Kok


Interview met Hendrik

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

“Hij presteert onder druk, weet van aanpakken, heeft oog voor de meest kwetsbaren in de wereld. Een echte mensenhelper.” Met die woorden van de jury is Hendrik de Kok van de School voor Zorg en Welzijn dinsdagavond 28 mei uitgeroepen tot Ambassadeur van ROC Tilburg.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Na een heftige gebeurtenis besloot Hendrik zijn leven om te gooien. Hij ging als vrijwilliger werken in vluchtelingenkampen in Lesbos, Idomenie, Duinkerke en Libanon. Hij verzamelde geld, kocht daar bananen van en deelde die uit aan de meest kwetsbaren van het kamp. In het begin waren dat 200 bananen per dag. Dat werden er dagelijks 3 tot 4 duizend. Hij stuurde daarvoor 25 vrijwilligers aan. Hendrik: “Ik zag veel ellende, kon mensen geen medische zorg geven. Ik wist toen: ik kies voor een studie Verpleegkunde."

In 2018 is Hendrik met een bestelwagen vol medische spullen vertrokken naar Gambia met het project Go for Africa. Daar heeft hij 4 maanden stage gelopen in een groot districtziekenhuis. Hendrik: “Een unieke en heftige ervaring, De zorg is daar veel minder dan hier. Je kunt hier écht iets voor mensen betekenen.”

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Geweldig. Kan het ook bijna niet geloven. Ik ben gekozen uit 15 genomineerde studenten. Dat waren allemaal kanjers met prachtige verhalen. Vind het een hele eer dat ik ROC Tilburg vertegenwoordig als Ambassadeur van het mbo. Die rol wil ik graag op me nemen.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Met al zijn ervaringen rijker wil Hendrik groeien in het vak Verpleegkunde. Eerst wil hij een verkorte hbo-opleiding volgen en op de spoedeisende hulp gaan werken. In vakanties wil hij dan naar het buitenland, om daar te helpen. Dan doet hij veel ervaring op. Uiteindelijk wil hij gaan werken bij Artsen zonder Grenzen. Dan heeft hij zijn droom bereikt.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Ik ben heel erg trots! Hendrik verdient de titel Ambassadeur 2019 van ROC Tilburg. Hij is een op en top verpleegkundige. Heel bewust kiest hij voor een beroep waarin hij voor anderen iets kan betekenen om zo de kwaliteit van leven te verbeteren door aandacht en ‘kleine mangomomentjes’ Dat doet hij, vanuit zijn hart. Met zijn verhaal laat hij zien dat mbo’ers ertoe doen. Dat wil hij uitdragen.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Wij zijn uiteraard zeer trots als afdeling Interne Geneeskunde van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis dat Hendrik ambassadeur is van ROC Tilburg en naar de landelijke finale gaat. Hendrik is erg goed in zijn vak. Dat heeft ie vast mede te danken aan zijn ervaringen met het vluchtelingenwerk in o.a. Griekenland en Afrika. Hij is hierdoor realistisch richting patiënten en erg open. Ook weet hij ook in bijna elke situatie zijn rust te bewaren. Dat alles maakt hem een fijne collega.

School: ROC Tilburg
Adres:
Postbus 1330
5004 BH TilburgLeerbedrijf: Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ)
Adres:
Hilvarenbeekseweg 60
5022 GC Tilburg
Telefoon:
013-2210000
Hendrik de Kok
Hendrik de Kok
Hendrik de Kok
Hendrik de Kok
In de pers
In de pers

Hendrik haalt regelmatig de media, zowel regionaal als landelijk.

Team Zuid-Nederland