Emma Pons

Emma pakt aan!

Wordt Emma, student onderwijsassistent, van MBO Utrecht de landelijke ambassadeur mbo 2019?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Emma Pons

Deel mijn verhaalEmma Pons


Interview met Emma

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Emma is derdejaars student Onderwijsassistent bij de Academie voor Welzijn bij MBO Utrecht. Werken in het onderwijs is Emma op het lijf geschreven. Dat blijkt vooral uit haar stage, waar ze erg geliefd is onder leerlingen en collega’s. Emma is een constante factor in een dynamische klas en weet leerlingen op een vriendelijke, vrolijke manier te motiveren en stimuleren.

Haar docenten zien Emma als een geboren leerkracht, daarom hebben zij haar voorgedragen als Ambassadeur.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Emma heeft afgelopen jaar deelgenomen aan de Skills vakwedstrijden in haar opleidingsrichting. Zij behaalde een bronzen medaille op het Nederlands Kampioenschap. Voor een tweedejaars student is dat een uitzonderlijke prestatie!

Buiten school en stage is Emma ook erg maatschappelijk betrokken. Deze zomer gaat Emma als begeleider mee op vakantie voor gehandicapten. Op die manier wil ze een steentje bijdragen aan de ontwikkeling en het plezier van jonge mensen.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Emma is zeer vereerd dat ze is verkozen tot ambassadeur van MBO Utrecht en nu mee mag doen aan de landelijke verkiezing. Haar ambassadeursschap biedt haar nieuwe kansen, zoals het geven van een pitch tijdens de opening van het mbo jaar.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Eerst wil Emma haar mbo-diploma halen en daarna kan het nog alle kanten op. Ze denkt aan reizen, in het buitenland vrijwilligerswerk doen, nieuwe mensen ontmoeten en kijken welke kansen er nog meer op haar pad komen. Uiteindelijk wil Emma aan het werk in het basisonderwijs en daarvoor wil ze naar de Pabo om haar diploma te halen.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Emma heeft snel een klik met kinderen, ze snapt ze. Emma is serieus en werkt hard. Alle opdrachten werden goed en doordacht aangepakt. Ook als er iets op het laatste moment gevraagd werd, kwam het goed. De samenwerking met de andere collega’s verliep ook heel natuurlijk, zij zagen ook Emma's inzet en waarde en hebben hiervan mee kunnen genieten.

Emma is voor alle kinderen inzetbaar, van groep 1 -8 en ook de speciale kinderen werden goed gezien door haar. Dat vind ik heel bijzonder voor iemand die zo jong is!

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

De school is heel trots op de nominatie van Emma. Er wordt in de teamkamer lovend gesproken over wat ze heeft gedaan ervoor. Petje af!
Haar collega's wensen Emma veel succes en plezier toe.

School: MBO Utrecht
Adres:
Australiëlaan 25
3502KA Utrecht
Telefoon:
030 - 28 15 100Leerbedrijf: OBS de Schatkist
Adres:
Achterweg 35
4171 BA Herwijnen
Telefoon:
0418-581315
Team Zuid-Nederland