Bibi de Wit

Bibi pakt aan!

Wordt Bibi, student zelfstandig werkend kok, van Drenthe College de landelijke ambassadeur mbo 2019?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Bibi de Wit

Deel mijn verhaalBibi de Wit


Interview met Bibi

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Bibi de Wit volgt BBL-opleiding Zelfstandig werkend kok en zit in haar laatste jaar. Bibi is in haar houding en gedrag een voorbeeld maar met name een inspiratie voor haar omgeving, zowel op school als ook op haar leerplek. Vorig jaar na een succesvolle leerplek bij Sukade (restaurant Meppel) is ze nu werkzaam bij restaurant de Groene Lantaarn in Zuidwolde, culinair gezien het hoogst gewaardeerde restaurant van de 3 noordelijke provincies. Daar gaat het ongelooflijk goed.
Bibi is zeer gedreven en heeft in november op eigen initiatief in haar 2 weken vakantie, 2 weken stagegelopen bij de Librije in Zwolle!! Daarnaast heeft ze een eigen groente- en kruidentuin en helpt ze haar chef Jaro Eggen (Groene Lantaarn) ook met nieuwe ideeën.
Bibi onderscheidt zich al 2,5 jaar ten opzichte van de overige ook zeker goede studenten. Het eerste jaar is ze begonnen met een enorme motivatie en top cijfers en maakte zelfs haar eigen kruidentuin. Zocht meteen de uitdaging op om zich te laten zien in de betere horeca in Meppel.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Bibi heeft dit jaar de verkiezing voor de beste student van Drenthe College (Drentse Kei) gewonnen.
Zij doet voor het tweede jaar op rij mee in het excellentie programma van de opleiding kok en heeft ze ook hierin een zeer belangrijke inbreng. Ze motiveert en met haar enthousiasme is ze een grote aanwinst in deze groep. Op 13 november 2018 heeft deze groep een zeer succesvol benefiet diner georganiseerd met een opbrengst van ruim 8500 euro voor het Ronald McDonaldhuis Zwolle. Ook hierin was ze de kartrekker en de leidinggevende chef op de avond zelf. Daarnaast heeft ze de voorronde voor de skills vakwedstrijd gewonnen en streed ze namens het DC woensdag 28 november in de kwalificatiewedstrijden; 28 ROC's) in Heerhugowaard voor een plek in de 3-daagse finale (8 plaatsten) in maart in de RAI. Kortom op en top getalenteerd, gedreven en geweldig als mens, ook een inspiratie voor ons als docenten

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Gaaf.... wel beetje verrast

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Een eigen restaurant met Michellin ster(ren). Maar voordat het zover is eerst verder studeren aan de Cas Spijkersacademie in Almelo

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Ik sta nu 20 jaar voor de klas en durf te beweren nog nooit een student gehad te hebben die zo gedreven, talentvol en sociaal is als Bibi de Wit. Absoluut een goede ambassadeur voor het mbo, en eentje waarvan ik weet dat als ze dit jaar slaagt ook best daarna nog wel verbonden wil blijven aan het mbo.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Helemaal terecht... topper in spé. Als je je weet te manifesteren in onze hectische werkomgeving het overzicht weet te behouden, dan doe je het écht goed. De Groene Lantaarn gaat op korte termijn verhuizen naar een nieuwe locatie in Staphorst en ik ben machtig blij dat Bibi in die verhuizing "meegaat".

School: Drenthe College
Adres:
Postbus 173
7800 AD Emmen
Telefoon:
088 1884444Leerbedrijf: Restaurant De Groene Lantaarn
Adres:
Hoogeveensestraat 17
7921 PC Zuidwolde
Telefoon:
0528-372938
Bibi de Wit
Bibi de Wit

Bibi in actie tijdens het Benefietdiner ten bate van het Ronald McDonaldhuis Zwolle

Team Midden-Nederland