Anne Teerink

Anne pakt aan!

Wordt Anne, student international business studies, van Summa College de landelijke ambassadeur mbo 2019?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo.

Support mij

Anne Teerink

Deel mijn verhaalAnne Teerink


Interview met Anne

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Ze weet tegenslagen om te buigen naar leermomenten, is vastberaden in haar keuzes en bevlogen in het helpen van anderen. De 17-jarige Anne Teerink werd op donderdagavond 23 mei gekozen als dé Summa Ster van 2019. Voor haar opleiding Summa International Business loopt ze momenteel stage in Duitsland

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Anne is, met haar zeventien lentes jong, een van de weinige jongeren met Alopecia, een haaraandoening waarbij je vrij plotseling gedeeltelijk kaal wordt. Het is niet de aandoening zelf, maar de wijze waarop Anne hiermee omgaat is bewonderenswaardig. Zij zet zich in voor lotgenoten; geeft voorlichting en houdt consequent haar Instagram bij.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Ik ben ontzettend dankbaar dat ik genomineerd ben. Één jaar geleden had ik er niet van kunnen dromen om het Summa College te kunnen vertegenwoordigen en mijn verhaal te kunnen vertellen. Ik vind het ontzettend belangrijk om andere mensen te laten inzien dat ze goed zijn zoals ze zijn en dat je dromen achterna gaan belangrijk is. Ik ben ontzettend blij andere studenten mee te kunnen geven dat niets onmogelijk is, als je er maar voor gaat! Ik hoop dat mijn verhaal anderen zal inspireren.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Ik wil graag mijn blog en Instagram uitbreiden, zodat ik nog meer mensen kan bereiken en helpen. Verder wil ik graag mijn eigen modemerk opzetten die staat voor zelfacceptatie, een merk dat laat zien dat je niet in het perfecte plaatje hoeft te passen en dat je ook mooi bent zonder je haar. Ik hoop in mijn toekomst anderen geholpen en geïnspireerd te hebben, te zorgen dat mensen achter hun droom aangaan, zich prettig in hun eigen vel voelen en bovenal, zich door niets en niemand laten tegenhouden! Verder hoop ik nog een HBO studie te kunnen doen, om zo mijn kennis binnen International Business te kunnen uitbreiden, aangezien ik mijn Mbo studie ontzettend leuk vind.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

Gedreven door haar motivatie gaat Anne uitdagingen niet uit de weg. Zij laat zich niet leiden door onzekerheid. Dat maakt dat zij haar talenten aanboort en het beste uit zichzelf weet te halen.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Al mijn collega’s steunden mij in het proces! Ze hebben meerdere keren gezegd dat ze het ontzettend knap vinden dat ik mijn verhaal durf te vertellen en waren super blij voor mij toen ik weer terug kwam in Duitsland en ik kon vertellen dat ik Summa Ster was geworden. Toen ik ze vervolgens vertelde dat het betekende dat ik hiervoor genomineerd was, zeiden ze “Du schaffst das”, ook wel “jij kan dat”.

School: Summa College
Adres:
Postbus 6101
5600 HC Eindhoven
Telefoon:
040 2694000Leerbedrijf: Wall Chemie GmbH
Anne Teerink
Anne Teerink

Ster van het Summa College 2019

Team Zuid-NederlandBekijk alle ambassadeurs 2019