Sjors pakt aan!

Wordt Sjors, student machinist grondverzet, van het SOMA College de ambassadeur van het mbo?
Volg de razend spannende competitie via YouTube.com/ditismbo

Support mij


Deel mijn verhaal

Interview met Sjors

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Sjors in niet alleen technisch goed in zijn vak. Hij is ook een echte liefhebber. Zijn werk is zijn hobby. Hij is representatief voor het vak machinist en heeft een open mind.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

Sjors doet op zijn leerbedrijf werk waar andere machinisten eerst 5 jaar werkervaring voor moeten hebben.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

Sjors is ontzettend blij met zijn nominatie als ambassadeur van het SOMA College! 'Als ik ergens mee bezig ben dan doe ik daar altijd mijn uiterste best voor, zo ook voor mijn opleiding op het SOMA College. De nominatie zie ik als een soort van cadeautje omdat ik altijd zo mijn best heb gedaan en dat is wat ik juist zo leuk vind!'.

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

Na zijn opleiding voor machinist gaat hij doorleren voor uitvoerder. Deze opleiding doet hij wederom op het SOMA College. Hij heeft een havo diploma en is dus wel iets gewend wat berekeningen en dergelijke. Het lijkt hem erg interessant om de leiding te hebben over een groot project. Ook zonder zijn uitvoerderspapieren zijn er al enkele plekken waar hij direct aan de gang kan als machinist. 'Het baanperspectief voor deze opleiding is sowieso erg goed!', aldus Sjors.

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

In de eerste BPV periode viel Sjors al op door zijn positieve instelling en het denken in oplossingen. Dit is een competentie die je bij het werken in de Infra goed kunt gebruiken omdat daar de zaken in de praktijk nogal eens verschillen dan wat er op papier staat aangegeven, en men als machinist moet kunnen schakelen naar een andere werkwijze als dit nodig blijkt te zijn. Inzicht en eigen initiatief van een machinist zijn dan voor de werkgever of opdrachtgever de sleutelwoorden en deze competenties bezit Sjors als geen ander. ook zijn tweede BPV periode laat Sjors zien wat hij in huis heeft, hij draait zelfstandig mee in de ploeg en is op alle machines inzetbaar. Als is de hydraulische graafmachine toch zijn favoriet.

Ook opdrachten en verslagen over de werkzaamheden zien er bij Sjors altijd uit en zijn in goede handen. Zo keurig dat ze zelfs als voorbeeld worden gebruikt voor andere leerlingen met toestemming van Sjors.

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

Sjors is prettig in de omgang heeft altijd tijd voor een grapje en een grolletje ,maar zijn werkzaamheden lijden hier niet onder. Sjors is een keiharde werker die geen 8.00 tot 16.00 mentaliteit kent. Sjors is pas tevreden als de klus naar tevredenheid van opdrachtgever is geklaard.

School: SOMA College
Adres:
Postbus 332
3840 AH Harderwijk
Telefoon:
0341-499140Leerbedrijf: Timmer Grond-, Weg- en Waterbouw


Bekijk alle ambassadeurs 2018